| Korytarz na czwartym piętrze | |
|
+4Samantha Drought Kath Black Nathan Collins Diana Blake 8 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 12:54 pm | |
| |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 1:39 pm | |
| Po chwili chodzenia zauważył swojego kolegę."Nie wiem jak można żyć tu co roku, te schody są okropne." Powiedział i podszedł z uśmiechem do Lyros."To tutaj?" |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 1:42 pm | |
| Spojrzałem się na niego stojąc na korytarzu i odpowiadając na pytanie młodszego ode mnie chłopaka. Jakiś Gryfon chciał w trafić do Dormitoriów a wylądował tu. - Tak tak . Prosto pójdziesz i po schodach. - Mały pobiegł szybko. W sumie nie był aż tak mały. - A Kurt! Tak. Idziesz prosto tym korytarzem. - Pokazałem mu paluszkiem korytarz i drzwi na końcu. - Na pewno w trafisz. - Uraczyłem go uśmiechem. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 1:44 pm | |
| Po wyjściu z Biblioteki postanowił pochodzić po czwartym piętrze, w ten sposób znalazł się na korytarzu na tym piętrze i rozejrzał się. Dostrzegł Gryfona i jeszcze jednego chłopaka. Jednak Gryfon po chwili zniknął. No cóż wzrószyłem ramionami i podszedłem do rudzielca. - Siemka - powiedziałem i usiadłem we wnęce. |
|
| |
Diana Blake
Liczba postów : 333 Join date : 11/06/2016
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 1:46 pm | |
| Szłam powoli korytarzem i rozglądałam się dookoła. Tak naprawdę chciałam znaleźć się w bibliotece, najlepiej w dziale ksiąg zakazanych i trochę się uspokoić. Nie spodziewałam się jednak, że o tej porze wpadnę tu na któregoś z uczniów. - Gryffon i Ślizgon. Niezłe połączenie - skomentowałam, przechodząc koło nich. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 1:54 pm | |
| Spojrzałem się na Ślizgona i chciałem miło odpowiedzieć gdy Panna Diana kilkoma słowami, chyba nas zjechała. Tak przynajmniej mi się wydawało. Taka wyrafinowana obelga z jej strony. Rzadko zdarzało się, że poświęcała na uczniów uwagę gdy jeden z nich nie był Ślizgonem. - Hey hey. - Przykucnąłem przy chłopaku. - Mało osób uczęszcza do biblioteki z twojego domu. Lubisz czytać? - Serdecznie się do niego uśmiechnąłem. Chyba nie powinienem do Ślizgona. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 1:57 pm | |
| - Dzień dobry Panno Blake - powiedziałem do mojej opiekunki gdy nas minęła, gdy zobaczyłem jej plecy wystawiłem język. Nie lubiłem jej zbytnio, jakoś niezbyt jej ufałem. - Obecność i zapach ksiażek pomagają mi sie uspokoić. A ty lubisz czytać? - zapytałem go i uśmiechnąłem się. Cóż nie byłem typowym Ślizgonem, nie miałem nic do Gryfonów. - Jestem Taylor Blackwood - powiedziałem wyciągając do niego rękę. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 1:57 pm | |
| Kurt kiwnął głową i poszedł w kierunku wyższy chłopak pokazał mu."Dzięki, do zobaczenia na lekcjach." Pomachał mu i zniknął za drzwiami.
Następny post w bibliotece. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 2:00 pm | |
| Spojrzałem się znów rozbawiony i uścisnąłem jego dłoń. - Nie czytam dużo, ale nie mam nic do książek. - Dziwnie się czułem jak to ktoś był niżej niż ja. Nie z faktu lubienia bycia niżej czy coś. Po prostu wolałem widok od dołu. - Miło mi ciebie poznać. Jestem Lyros Nyxxis. - Potrząchałem energicznie jego dłonią. - Nie było cię na pierwszej lekcji ? |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 2:02 pm | |
| - Nie jakoś nie czułem sie zbyt dobrze. Nadal nie przyzwyczaiłem się do szkolnego trybu życia - powiedziałem i zaśmiałem się. Miał chłopak energię to musiałem mu przyznać. Ale imponowało mi to i to bardzo. - Czym chcesz się zajmować po szkole? Ja chcę zostać aurorem, albo nauczycielem - powiedziałem. Miałem daleko idące plany. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 2:11 pm | |
| Zacząłem myśleć o swoich planach na przyszłość.- Wiesz... Chcę się dobrze bawić i być wesoły. - Posłałem mu mega serdeczny uśmiech. Mógł żygnąć przez tą falę szczęścia. Nie zdziwił bym się. - A tak szczerze to absolutnie nie wiem co mógł bym robić w życiu. Choć w sumie... Mógł bym zostać wróżbitą w latekswoym stroju. Zawsze jakiś plan nie ? |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 3:54 pm | |
| - Zawsze trzeba mieć jakiś plan na przyszłość, choćby był najbardziej zwariowany jaki istnieje to jednak jest - powiedziałem i zaśmiałem się. Cóż jego szczęście odbijało się na mnie dzięki czemu czułem się lepiej niż dobrze. - Twój optymizm jest niezwykle zaraźliwy - dodałem z śmiechem. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 4:01 pm | |
| - I tak powinno być. - Tyknąłem go w nos. Czemu? Ba, bo mogłem. - Widzisz. Z uśmiechem na twarzy jest odrazu lepiej. Przynajmniej widzę uśmiechającego się Ślizgona. Wiesz takeigo który aktualnie nie patrzy na czyjeś cierpienie i inne smutne i zawiłe sprawy.- Podrapałem się po tyle głowy. - Nie zimno ci w tyłek ? Podejrzewam, że nie ma tutaj żadnego ogrzewania . - Dotknąłem dłonią posadzki na której siedział tym samym zbliżając się. - Zimna jak cholera. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 4:07 pm | |
| - Cóż nie jestem jak typowy Ślizgon, nie cieszy mnie krzywda innych. Lubię ludzi i z natury im ufam. Jednak Tiara przydzieliła mnie do domu Węża, a wolałem trafić do Gryfonów lub chociażby do Krukonów albo Puchonów - powiedziałem i zaśmiałem się. Nie czułem zimna, więc wzruszyłem ramionami i westchnąłem. Jakoś tak nie odczuwałem zmian temperatury, jakbym był zaprogramowany tylko na ciepło. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 4:15 pm | |
| - Mi by dupa zmarzła od siedzenia tak na ziemi. - Spojrzałem się na niego podejrzliwie. - Jesteś absolutnie dziwny wiesz? - Pyrgłem go w ramie i usiadłem obok niego. - Nogi drętwieją od kucania. Nie polecam tak na przyszłość. - Delikatnie oparłem się o ścianę, po czym dobrze rozłożyłem na ziemi. - Ewidentnie za duża jest ta szkoła. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 4:55 pm | |
| - Szczerze mówiąc wielu mi mówi że jestem dziwny ale jakoś zazwyczaj mało mnie to obchodziło - powiedziałem i wzruszyłem ramionami z obojętnością. Po chwili pacnąłem się w czoło. - Mamy eliksiry, jeśli się nie pośpieszymy coś czuję że potracimy punkty - powiedziałem i zeskoczyłem z wnęki. Po chwili ruszyłem w stronę sali do elisirów. Następny post: Sala eliksirów. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Cze 15, 2016 4:58 pm | |
| Spojrzałem na niego jak szybko ruszył. Wstałem jak najszybciej umiałem i podreptałem za nim. Nie było czasu na rozmowę, bo zapierdzielał niemiłosiernie. Ehhh a wystarczyło by spokojnie przejść się . Czy ja proszę o zbyt wiele? Spokojny spacer dla ukojenia nerwów.
Następny post: Sala eliksirów. |
|
| |
Nathan Collins
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Lis 16, 2016 6:33 pm | |
| Szedłem korytarzem, szukałem działu ksiąg zakazanych. To gdzieś tutaj...To musi być na tym piętrze. | |
|
| |
Kath Black
Liczba postów : 299 Join date : 24/09/2016
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Lis 16, 2016 6:39 pm | |
| Po spędzeniu w bibliotece kilku godzin, w konfu wyszłam i wróciłam do dormitorium. Ale tylko na chwile. Wzięłam z niej replikę sławnego płaszcza, zwanego peleryną niewidka. Działała tak damo jak oryginał. Zarzuciłam ja na siebie i poszłam w odpowiednie miejsce. Pod peleryną trzymałam listę książek które były mi potrzebne. Idąc korytarzem nie zauwazylam ze ktos jeszcze na nim jest. Wpadłam z impetem, jak sie chwile pózniej okazało, na wysokiego chłopaka. -Przepraszam!-krzyknęłam. -Nie zauwazylam!
Ostatnio zmieniony przez Kath Black dnia Sro Lis 16, 2016 6:48 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Nathan Collins
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Lis 16, 2016 6:43 pm | |
| Poczułem nagle jak coś zderza się z moimi plecami. Nie było to za mocne. Zaraz potem usłyszałem damski głos-Nie masz za co przepraszać-powiedziałem odwracając się. | |
|
| |
Kath Black
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Lis 16, 2016 6:49 pm | |
| Odsunęłam sie od niego szybko zdejmując pelerynę. Zdążyłam to zrobić nim sie odwrócił. -Dobrze ze cię nie znokautowalam..-zasmialam sie. | |
|
| |
Nathan Collins
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Lis 16, 2016 6:58 pm | |
| -Nie wiem czy byś zdołała- pomyślałem, patrząc na jej posturę. Niska, chuda i wygląd jak porcelanowej lalki. To co rzuciło mi się w oczy to białe długie włosy oraz szata domu. A więc może w tej niepozornie wyglądającej osobie kryje się jakaś siła. Chwila, o czym ja myślę. Chrząknąłem-Wypadałoby się przedstawić. Nathan Collins- powiedziałem patrząc na Gryfonkę. | |
|
| |
Kath Black
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Lis 16, 2016 7:04 pm | |
| -Kath Black.-powiedziałam z uśmiechem. -O! Jesteś ze Slytherinu!-krzyknęłam wskazując na naszywkę widniejąca na jego piersi. -Zazdroszczę! | |
|
| |
Nathan Collins
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Lis 16, 2016 7:13 pm | |
| -Na początku, gdy przybyłem do Hogwartu, zaszła jakaś pomyłka i miałem być w Hufflepuff- parsknąłem. Zauważyłem jakąś kartkę. | |
|
| |
Kath Black
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Lis 16, 2016 7:23 pm | |
| -O matko..To ja już wole Gryffinfor..-powiedziałam i podążyła za jego wzrokiem. Szybko podniosłam kartkę i schowałam do kieszeni. -Takie tam... | |
|
| |
Nathan Collins
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Lis 16, 2016 7:31 pm | |
| Przez chwilę nastała głupia cisza-To co ty tutaj robisz? | |
|
| |
Kath Black
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Lis 16, 2016 7:48 pm | |
| -Ja? Eee...Chyba mnie nie sprzedasz....Szlam do działu ksiąg zakazanych po kilka książek... | |
|
| |
Nathan Collins
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sro Lis 16, 2016 8:58 pm | |
| -Widzę, że mamy coś wspólnego-mruknąłem. | |
|
| |
Kath Black
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Pią Lis 18, 2016 12:59 am | |
| -Ty tez? Po co? -zdziwiłam sie. -Zgaduje ze tez nie masz pozwolenia? | |
|
| |
Nathan Collins
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Pią Lis 18, 2016 6:51 am | |
| -Przyzwolenie? Oczywiście, że nie mam- parsknąłem poprawiając włosy. | |
|
| |
Kath Black
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Pią Lis 18, 2016 2:14 pm | |
| Przygryzłam warge i obejrzałam się dookoła niby poprawiając wlosy. Tylko my. Rozłożyłam płaszcz. -To niewidka. Wchodzisz w to? | |
|
| |
Nathan Collins
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Sob Lis 19, 2016 8:19 am | |
| -Skąd ona ma niewidkę?- pomyślałem zaskoczony. Nie mam nic do stracenia- Okej- powiedziałem schylając się i podchodząc bliżej do dziewczyny. | |
|
| |
Kath Black
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Nie Lis 20, 2016 12:06 am | |
| Zarzuciłam na nas peleryne i przysunelam się do chłopaka. -No to idziemy...-powiedziałam powoli robiąc krok do przodu. W końcu razem ruszyliśmy. -Po co tam idziesz? Co ci potrzebne? | |
|
| |
Nathan Collins
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Nie Lis 20, 2016 12:31 pm | |
| -Nie wiem właściwie co-wzruszyłem ramionami-Zobaczy się-parsknąłem idąc dalej. | |
|
| |
Kath Black
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Nie Lis 20, 2016 5:42 pm | |
| -Aha..-weszliśmy fo ogromnego pomieszczenia. Rozejrzałam sie. -Chyba możemy to zdjąć...-powiedziałam kiedy upewniłam sie ze nikogo nie ma. Zrzuciłam z nas pelerynę. -Wow...Tyle zakazanego...Im bardziej zakazane tym bardziej mi sie podoba.. | |
|
| |
Samantha Drought
Wiek : 24 Skąd : Londyn Liczba postów : 972 Join date : 13/06/2016
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Nie Lut 05, 2017 5:42 pm | |
| W trakcie schodzenia po schodach, która ilość była bardzo duża, zaczęłam opowiadać Mathew ogółem o nauczycielach i samych lekcjach. Również napomknęłam jedne z tych najważniejszych punktów regulaminu oraz to, że gdyby chciał mnie szukać to miejsca gdzie głównie przebywam to dormitorium, wieża astronomiczna, czasem jezioro, biblioteka. A propo biblioteki- Dotarliśmy na czwarte piętro, te drzwi prowadzą do biblioteki- wskazałam dłonią ogromne drzwi stojące naprzeciw.- Jest tutaj jeszcze nieużywana klasa i dział ksiąg zakazanych. | |
|
| |
Mathew McCourney
Liczba postów : 64 Join date : 04/02/2017
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Nie Lut 05, 2017 6:23 pm | |
| Uważnie przysłuchiwałem się wszystkiemu co mówiła dziewczyna. Okej, zapamiętaj :dormitorium, wieża astronomiczna, jezioro i biblioteka. Przecież muszę mieć jakiegoś znajomego w tej szkole, nie? Tak Mat tłumacz się tym, moje sumienie zaśmiało się we mnie. To dziwne rozmawiać z wewnętrznym ja? Ja tak nie sądzę, często radze się samego siebie. -Okej, zapamiętam-uśmiechnąłem się wchodząc po ostatnim schodku tych prze długich schodach. -Dział ksiąg zakazanych? Interesujące. Uśmiechnąłem się na wzmiankę o bibliotece i dziale ksiąg zakazanych. To będą moje dwa ulubione miejsca. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Nie Lut 05, 2017 7:13 pm | |
| -Pamiętaj, że dział ksiąg zakazanych, nie jest taki bez przyczyny- powiedziałam patrząc na jego minę, po usłyszeniu samej wzmianki na ten temat-Ogółem to na trzecim piętrze jest sala zaklęć, izba pamięci, zbrojownia i klasa obrony przed czarną magią. Na drugim piętrze jest pokój spotkań. Można tam rozmawiać z osobami z innych domów. Jest jeszcze łazienka płaczącej Marty, jednak nikt tam nie zagląda.- oznajmiłam opierając się o ścianę. | |
|
| |
Mathew McCourney
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Nie Lut 05, 2017 7:21 pm | |
| -Tak tak wiem, nie pierwsza mi to mówisz-Zaśmiałem się, dyrektor witając mnie w szkole także o tym wspominał ale szczerze go nie słuchałem Chciałem tylko wiedzieć gdzie jest to interesujące miejsce. -Okej, rozumiem ale dlaczego nikt nie odwiedza biednej Marty?-zapytałem udając zdziwienie po czym cicho się zaśmiałem. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Nie Lut 05, 2017 7:58 pm | |
| -No cóż nie mam bladego pojęcia- powiedziałam z udawanym smutkiem.-Potem jest pierwsze piętro gdzie jest skrzydło szpitalne, pusta klasa, klasa historii magii i od opieki nad magicznymi zwierzętami. | |
|
| |
Mathew McCourney
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Pon Lut 06, 2017 5:08 pm | |
| -Będę się musiał ciebie trzymać bo inaczej zgubie się idąc na pierwszą lekcję-zaśmiał się i rozglądał po korytarzu uważnie słuchając. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Pon Lut 06, 2017 6:09 pm | |
| -Kwestia czasu-zaśmiałam się.-Zobaczysz to niedługo ty będziesz znał wszystkie zakamarki tego zamku i nie będę ci potrzebna-powiedziałam chowając ręce do kieszeni bluzy, którą miałam pod szatą. | |
|
| |
Mathew McCourney
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Pon Lut 06, 2017 8:42 pm | |
| -Taka urocza dziewczynka zawsze będzie potrzebna-puścił jej oczko-kto wie, może kiedyś wykorzystam cie do jakiś niecnych planów związanych z działem ksiąg zakazanych.-Zaśmiał się złowieszczo. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Pon Lut 06, 2017 9:52 pm | |
| -Czyżby, aż tak potrzebna?- pomyślałam po czym spojrzałam na chłopaka z uniesioną brwią- Nie powinnam wybierać się działu ksiąg zakazanych- mruknęłam wywracając oczami. | |
|
| |
Mathew McCourney
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze Wto Lut 07, 2017 5:21 pm | |
| -Ja też nie powinienem-Uśmiechnąłem się szeroko i spojrzałem na nią. Taka niewinna, mała dziewczynka. - Zawsze można wykorzystać cie do innych celów ale to się zobaczy-Szturchnąłem jąlekko łokciem i się zaśmiałem. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Korytarz na czwartym piętrze | |
| |
|
| |
| Korytarz na czwartym piętrze | |
|