| Cieplarnia | |
|
+12SooAh Kwon Matt Claws Diana Blake Charlie Caufield Samantha Drought Alessia Tokisaki Gabriela Harrison Miyafuji Rina Mortimer Ivory Isobel Tokisaki Christine Stephens Admin 16 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
SooAh Kwon Admin
Wiek : 24 Skąd : Korea Południowa Liczba postów : 2651 Join date : 11/06/2016
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 5:40 pm | |
| -Tak jest. -odpowiedziałam i wróciłam na miejsce. Usiadłam prosto i patrzyłam przed siebie. No. Ją mam z głowy. Tylko czemu mnie to nie cieszy? | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
Skąd : Włochy. Liczba postów : 1710 Join date : 10/06/2016
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 5:41 pm | |
| Przez chwilę byłam wściekła na Azazela, ale chciał dla mnie dobrze. Wściekłość szybko mi przeszła. - Załatwcie to między sobą, mnie to nie interesuje i się do mnie nie odzywaj - odpowiedziałam lodowato i włożyłam swoją książkę do torby. - Nie skrzywdzisz nikogo mi lub jemu bliskiego. Nie zdążysz. | |
|
| |
Christine Stephens
Wiek : 26 Skąd : Swansea, Walia Liczba postów : 2031 Join date : 11/06/2016
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 5:44 pm | |
| Założyłam rękawiczki i wzięłam się do roboty. - To nie jest takie trudne - szepnęłam - Przecież już przesadzałaś rośliny.
| |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 5:44 pm | |
| |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 5:47 pm | |
| Również założyłam rękawiczki i wzięłam się za przesadzanie. Kiedyś dla relaksu to robiłam, a było to łatwe. Widząc Azazela, jego Lawendę też przesadziłam. | |
|
| |
SooAh Kwon Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 5:48 pm | |
| -I że. .. co ja mam z tym zrobić. ...? -zapytałam nauczycielkę patrząc na przedmioty leżące przede mną. -Eee... | |
|
| |
Gabriela Harrison
Liczba postów : 62 Join date : 12/06/2016
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 5:51 pm | |
| Podeszłam do panny Kwon, chcąc udzielić jej odpowiedzi na pytanie. - Przesadzić - odpowiedziałam do Ślizgonki. - I być milszą. Przecież doskonale widzę, że chcecie się z panną Isobel zabić wzrokiem. | |
|
| |
Christine Stephens
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 5:51 pm | |
| Po zakończeniu pracy zdjęłam rękawiczki. Przesadzoną lawendę z uśmiechem zaniosłam do dyrektorki. - Proszę - powiedziałam i podałam jej roślinkę. Następnie wróciłam na swoje miejsce. | |
|
| |
SooAh Kwon Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 5:53 pm | |
| -Nawet na nią nie spojrzałam. -mruknęłam -Jak mam to przesadzić? -założyłam rękawice i wzięłam obie doniczki. Przylozylam je do siebie krawędziami i wytrząsnęłam roślinę do Pustej doniczki. -Tak? | |
|
| |
Gabriela Harrison
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 5:56 pm | |
| - Odwróć ją w odpowiednią stronę, a później dosyp ziemi do nowej doniczki, aby znalazła się i w miejscach, w których obecnie jej nie ma. Musisz być delikatna i ostrożna. Nie możesz za bardzo stłamsić roślinki, ani tym bardziej jej korzeni! Spojrzałam na resztę grupy. - Ci, którzy już skończyli, mogą iść. Jest to na tyle proste zadanie, że chyba nikt nie miał z nim problemów. | |
|
| |
SooAh Kwon Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 5:57 pm | |
| -W jakim sensie stłamsić? -zapytałam robiąc co kazała. Moja roślina wyglądała jakby Rozjebałam ja walec a potem podziubały sowy..-Może. .. Być. ...? -chyba nie....Wyszczerzyłam sie do profesorki. | |
|
| |
Mortimer Ivory
Liczba postów : 200 Join date : 11/06/2016
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 5:58 pm | |
| Ubrałem rękawiczki i ostrożnie zacząłem wykonywać roślinę. Uśmiechnąłem się do siebie. Jak przewidywałem, kolejna łatwa lekcja. | |
|
| |
Christine Stephens
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 5:58 pm | |
| - No to cześć - powiedziałam z uśmiechem do Carla. Ruszyłam w stronę drzwi, a potem poszłam do pokoju spotkań.
NP Pokój Spotkań | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:00 pm | |
| Nie wyszłam, siedziałam dalej, z torby wyjęłam małą skrzynkę i czekałam aż będzie mniej osób. Tyle czasu czekałam, teraz mam okazję! Szturchnęłam brata by go obudzić. - Ci co zrobili mogą już wyjść, zrobiłam za Ciebie lawendę - powiedziałam ciszej do niego. | |
|
| |
Samantha Drought
Wiek : 24 Skąd : Londyn Liczba postów : 972 Join date : 13/06/2016
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:02 pm | |
| Chwilę potem skończyłam przesadzanie lawendy. Odłożyłam na stół gdzie były inne doniczki. Wróciłam na miejsce i spojrzałam na Morta-Jak ci idzie?-zapytałam patrząc na niego | |
|
| |
Gabriela Harrison
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:02 pm | |
| - Cóż, to pierwszy raz, jak coś przesadzasz, tak mi się wydaje. Lawenda jest w stanie prawie krytycznym, ale jestem pewna, że z kolejną pójdzie ci o wiele lepiej. - Wyszeptałam kilka słów, po czym kolejny "zestawik" znalazł się przed dziewczyną. - Tylko się postaraj! Ja mam cały dzień i naprawdę dużo lawendy. | |
|
| |
Matt Claws
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:04 pm | |
| Zdjąłem rękawiczki i odniosłem doniczkę na stolik nauczycielki. Rzuciłem "do widzenia" po czym wyszedłem z cieplarni. | |
|
| |
SooAh Kwon Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:05 pm | |
| -Że. .. ze ja mam to robić dopóki nie zrobię? ! -spojrzałam na nią. -Ale... ale.. ale... Ja..Eee. .. | |
|
| |
Gabriela Harrison
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:07 pm | |
| - Dokładnie - powiedziałam. - Jeśli nie nauczysz się tak prostej rzeczy, to w przyszłości będziesz miała wielkie problemy z zielarstwem. Chyba tego nie chcemy, prawda? Wolisz tego uniknąć? Więc zrób to teraz porządnie! | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:08 pm | |
| - Pani profesor? - podniosłam nieśmiało rękę. Dyrektorka zaczęło znów działać na mnie jak zawsze, trochę szybciej zaczęłam oddychać. Chciałam w końcu dać upust swojej ekscytacji. | |
|
| |
Gabriela Harrison
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:10 pm | |
| - Tak, Isobel? - zapytałam, kierując swój wzrok na twarz rudowłosej. - Mogę ci w czymś pomóc? Wydawało mi się, że z dzisiejszym zadaniem nie miałaś żadnych problemów. | |
|
| |
SooAh Kwon Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:11 pm | |
| -Ale pani profesor! Aish...-mam przesadzać roślinki. . Bede...Wyciągnęłam chwasta z donicy i upchnelam do drugiej, wciskając jak najbardziej się da. Zasypalam wszystko ziemia, zostawiając na powierzono tylko mały listeczek. -Skończyłam! -krzyknelam zdejmując rękawice i zapinajac torbę. | |
|
| |
Alessia Tokisaki
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:15 pm | |
|
Ostatnio zmieniony przez Azazel Tokisaki dnia Pon Cze 20, 2016 6:19 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:17 pm | |
| Wyjęłam pudełko. - Cały dzień zeszło mi z odkryciem tego, aż w końcu mi się udało! - odpowiedziałam z dumą i je otworzyłam. - Udało mi się zrobić by liście ostrokrzewu miały działanie mugolskich konopii indyjskich! To nowy gatunek!
| |
|
| |
Alessia Tokisaki
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:21 pm | |
| Obudziłem się, ziewnąłem. - Do widzenia - odpowiedziałem zwyczajnie i poszedłem do dormitorium. NP: Dormitorium chłopaków (Slytherin) | |
|
| |
Gabriela Harrison
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:21 pm | |
| - Panno Kwon... zapraszam w sobotę na lekcje dodatkowe, które dla pani będą obowiązkowymi zajęciami z nauki o przesadzaniu roślin. Teraz może pani już odejść - powiedziałam do uczennicy, patrząc na jej dzieło. Nie wiedziałam nawet, co powiedzieć i jak to skomentować. Słysząc głos Isobel, ponownie spojrzałam w jej kierunku. - To nie jest nowy gatunek. To jest już odkryte. Z tym, że nikt o tym nie mówi i nikt nie chce tego opatentować. Wiesz, dlaczego? Ponieważ ta roślina ma wysoki wskaźnik zgonów, jeśli chodzi o osoby, które ją kiedykolwiek spożyły. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:22 pm | |
| Kurt z uśmiechem to zrobił perfekcyjnie, dzięki temu że pomagał mamie. Oddał roślinkę nauczycielce i poszedł poczytać sobie.
Następny post gdzieś tam. |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:23 pm | |
| Zamarłam. Tyle... Wysiłku... Na marne?... Zamknęłam pudełko i je schowałam do torby. - Ummm... Dobrze, nic nie było... - odpowiedziałam zakłopotana. Nie miałam pomysłu jak wybrnąć teraz z tej sytuacji. Po prostu wyszłam. NP: Wielka Sala
Ostatnio zmieniony przez Isobel Tokisaki dnia Pon Cze 20, 2016 8:43 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
SooAh Kwon Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Cze 20, 2016 6:24 pm | |
| -Będę. . W niedyspozycji! -krzyknęłam wbiegając z sali. Za tym drugim razem trza było nie robić sobie jaj.. Kurde.. Ale za to jak mi się humor poprawił! Ciesząc się do samej siebie poszłam do Wielkiej Sali. | |
|
| |
Gabriela Harrison
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 4:03 pm | |
| Weszłam do sali, aby rozpocząć lekcje. Już wiedziałam, czy chcę się dzisiaj z nimi zająć. Było to całkowicie proste, ale jednocześnie dosyć ciekawe. Miałam nadzieję, że to docenią i tym razem wszystko pójdzie dobrze. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 4:05 pm | |
| Przyszłam do cieplarni i usiadłam, zamyśliłam się. Będę w stanie kiedykolwiek kochać już? Podobno po złamanym sercu nic z kochaniem nie wiadomo... Westchnęłam. Byłam pierwsza w sali, zauważyłam że jest jeszcze dyrektorka. - Dzień dobry - powiedziałam trochę ciszej niż zwykle gdy ją witałam. Odruchowo przy niej poprawiłam włosy by lepiej wyglądać. | |
|
| |
Alessia Tokisaki
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 4:07 pm | |
| Wszedłem do sali, znudzony już samą świadomością tego, że będzie teraz zielarstwo. - Dzień dobry - odezwałem się do nauczycielki ziewając i usiadłem obok siostry. - Hej, jak coś to mnie obudź jak lekcja się skończy. | |
|
| |
Matt Claws
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 4:07 pm | |
| -Dzień dobry.-powiedziałem wbiegając do sali. Ubolewałem nad tym, że list od rodziców wpadł do jeziora, a po tej lekcji jeszcze mam rozmowę z nauczycielką. Gorzej być nie może... | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 4:13 pm | |
| Weszłam do sali uśmiechnięta.-Dzień dobry-powiedziałam i usiadłam. Przyglądałam się roślinie, która była cudna. Po chwili wyciągnęłam szkicownik i zaczęłam rysować. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 4:14 pm | |
| - Hej, pewnie - odpowiedziałam bratu i spojrzałam na Samanthę. Przypomniało mi się, jak wyobraziłam sobie ją zaatakowaną przez macki. Duszno tu... Poluzowałam krawat biorąc oddech. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 4:18 pm | |
| -Dzień dobry.-Chłopak się przywitał z ukłonem i usiadł na swoim miejscu. |
|
| |
Gabriela Harrison
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 4:22 pm | |
| - Dziś zajmiemy się dziurawcem zwyczajnym. Wyciągnijcie zeszyty, aby zrobić notatki - powiedziałam i odczekałam chwilę, dając im czas na to, aby to zrobili. - Dziurawiec zwyczajny zazwyczaj osiąga wysokość 60 centymetrów. Kiedy kwitnie, ma żółte kwiaty. Dziurawiec zwyczajny świetnie działa na układ pokarmowy i na trawienie. Nie jest to jednak jego jedyna zaleta. Działa także uspokajająco, dlatego często stosuje się go w depresjach i przy urazach. Polecany jest także przy migrenie i nocnym moczeniu się - rzuciłam i zauważyłam, że kilku chłopców uśmiechnęło się lekko. Westchnęłam. To, że ich pościel bywa czasami mokra, wcale nie podpada pod kategorię moczenia się w nocy. - Dziś będziecie przygotowywać napar z dziurawca zwyczajnego. To proste. Problemem jest tylko to, że jest on ukryty gdzieś na sali, a sami musicie go odnaleźć. Uważajcie na mięsożerne rośliny! | |
|
| |
Alessia Tokisaki
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 4:26 pm | |
| Notatka? Spiszę potem. Napar? Eeee... Położyłem głowę na ławce i zasnąłem. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 4:30 pm | |
| Zauważyłam, że wciąż mi się podoba dyrektorka. Szybko napisałam notatkę w zeszycie. Pomaga przy depresjach... Więc może mi pomóc. Wstałam i zaczęłam rozglądać się po cieplarni w poszukiwaniu tej rośliny. Znalazłam w końcu jakąś wysoką, żółtą roślinę. Poszłam do pani dyrektor. - To jest taaaaaa? - pod koniec przedłużyłam, bo się potknęłam i powitałam matkę ziemię tuż przed dyrektorką. Jakie piękne nogi... Potrząsnęłam głową. Wstałam. - Przepraszam... - powiedziałam zakłopotana. - To ta roślina? - zapytałam pokazując swoją zdobycz. Cudem nic się jej nie stało. | |
|
| |
Gabriela Harrison
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 4:32 pm | |
| Uśmiechnęłam się zagadkowo. - Nie mogę powiedzieć. Zrób napar z 25 gramów tej rośliny i ze szklanki wrzątku. Jeśli zadziała uspokajająco, to dobrze wybrałaś. Jeśli nie... cóż, mam antidotum na każdą truciznę, którą dziś możecie wziąć do ust. Nic się wam nie stanie. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 4:36 pm | |
| Zaczęłam szukać dziurawca. Miałam otwarty zeszyt i cicho czytałam przyglądając się roślinom. Dostrzegłam prawdopodobnie dziurawca, schowałam zeszyt i wzięłam doniczkę z kwiatem. Zaczęłam przygotowywać napar. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 4:37 pm | |
| - Ooooo, ryzyko - usiadłam i odmierzyłam 25 gramów rośliny, która jak miałam nadzieję, był dziurawiec. Wyjęłam różdżkę i zaklęciem zagotowałam wodę. Wrzuciłam ją do wody. | |
|
| |
SooAh Kwon Admin
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 5:09 pm | |
| Weszłam do klasy starając się nie narobić najmniejszego hałasu. Wślizgnęłam się do środka i usiadłam najbliżej drzwi, udając ze cały czas tam byłam. | |
|
| |
Matt Claws
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 5:15 pm | |
| Po jakimś czasie był gotowy. Podszedłem do dyrektorki z naparem-Skończyłem... Miał tak wyglądać?-spytałem patrząc to na nauczycielkę, to na napar.
Ostatnio zmieniony przez Carl Claws dnia Pon Lip 04, 2016 5:33 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Gabriela Harrison
| Temat: Re: Cieplarnia Pon Lip 04, 2016 5:16 pm | |
| - Wypij - powiedziałam. - To jest jedyny sposób na sprawdzenie tego, czy zrobiłeś to dobrze. Trzymam kciuki, żeby tak było. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Cieplarnia | |
| |
|
| |
| Cieplarnia | |
|