| Klasa eliksirów | |
|
+25Christopher Allen Marceline Flavor Emily Black Marcel Flavor Ilaria Salerno Kath Black Charlie Caufield Christine Stephens Xavier Devers Mortimer Ivory Luke McCartney Annabelle de Violine Alessia Tokisaki SooAh Kwon Sophie Neveu Cynthia Chase Nelly de Violine Leticia Hale Danika White Isobel Tokisaki Diana Blake Matt Claws Samantha Drought Miyafuji Rina Admin 29 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Miyafuji Rina
Wiek : 24 Skąd : Japonia, Tokio Liczba postów : 433 Join date : 11/06/2016
| Temat: Re: Klasa eliksirów Wto Cze 28, 2016 6:22 pm | |
| Spojrzała na Is i o mało co nie wybuchnęła śmiechem. Domyśliła się, że Is zrobiła się zazdrosna o nauczycielkę. Chciała ją podrażnić, ale wie jakie mogą być skutki. A nawet gorsze czego nawet sobie nie wyobraża. -Is..-Szepnęła. Nie interesuje się sensei jakby co...-Zachichotała, nie mogąc już się powstrzymać reakcją Is. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
Skąd : Włochy. Liczba postów : 1710 Join date : 10/06/2016
| Temat: Re: Klasa eliksirów Wto Cze 28, 2016 6:24 pm | |
| Podskoczyłam na ławce z ekscytacji. - W końcu! Wspólne lekcje z... - zawołałam z ekstazy i w połowie swojego okrzyku uniesienia zachwiałam się i zemdlałam z rozmarzoną twarzą, poleciałam prosto z ławki witając matkę ziemię. | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Wto Cze 28, 2016 6:32 pm | |
| Sensei! Is odleciała w marzeniach. - Powiedziała. Is! Wstawaj! Nie skończyłam do ciebie mówić no..mattaku..-Wymamrotała. | |
|
| |
Diana Blake
Liczba postów : 333 Join date : 11/06/2016
| Temat: Re: Klasa eliksirów Wto Cze 28, 2016 7:36 pm | |
| Sięgnęłam po kubek z wodą, który miałam tuż przy sobie i wylałam go na rudowłosą dziewczynę. Cóż, miałam nadzieję, że zimna woda jej pomoże. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Wto Cze 28, 2016 7:38 pm | |
| Obudziłam się natychmiast, wytarłam pospiesznie rękami twarz. Zamurowało mnie gdy mi się przypomniało mi się co odwaliłam gdy jeszcze byłam przytomna... Wstałam i stałam tak przed Dianą, nie mając pojęcia jak wytłumaczyć swoją reakcję. | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Wto Cze 28, 2016 7:42 pm | |
| Wybuchnęła śmiechem. - Is senpai...-Chichotała. Może jej się znudzi sensei i podokuczam Is..-Powiedziała do siebie. | |
|
| |
Diana Blake
| Temat: Re: Klasa eliksirów Wto Cze 28, 2016 7:48 pm | |
| - Skoro już obie jesteście przytomne, to możemy się umówić tak. Z Isobel spotkam się w sobotę po południu - spojrzałam w oczy rudowłosej, po czym przeniosłam wzrok na czarnowłosą. - A z tobą spotkam się z sobotę wieczorem. Czy wszystkim to odpowiada? | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Wto Cze 28, 2016 7:50 pm | |
| - Tak długo? Aż do soboty czekać? - zapytałam jakbym pytała o datę terminu śmierci. Liczyłam na jak najszybsze, znów mi było gorąco. No zrób coś ze mną! Warknęłam w myślach, nie możesz nie być zboczona przecież... | |
|
| |
Diana Blake
| Temat: Re: Klasa eliksirów Wto Cze 28, 2016 7:54 pm | |
| - Cóż, to jedyny wolny termin, zarówno dla mnie, jak i dla was. Teraz jednak muszę was poprosić o wyjście z sali. Muszę odwiedzić moich Ślizgonów i zobaczyć, w jakim są stanie. Mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe. Następny post: u Ślizgonów | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Wto Cze 28, 2016 7:56 pm | |
| - Dobrze... - powiedziałam cicho i wyszłam, nie mniej ucieszona lekcjami z Dianą. NP: Dormitorium. | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Wto Cze 28, 2016 8:05 pm | |
| Hai sensei.- Powiedziała i wyszła z sali.
NP: Dormitorium | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 4:59 pm | |
| Wleciała do sali. Rozejrzała się i zeszłą z miotły. Zajęła swoje miejsce i czekała na lekcje. | |
|
| |
Matt Claws
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:04 pm | |
| Wszedłem do sali. Usiadłem na swoim miejscu i wpatrywałem się w książki od eliksirów. | |
|
| |
Christine Stephens
Wiek : 26 Skąd : Swansea, Walia Liczba postów : 2031 Join date : 11/06/2016
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:08 pm | |
| Weszłam do sali i przywitałam się uśmiechem z Carlem i Riną. Zajęłam miejsce na samym końcu, położyłam na ławce swoje rzeczy i wpatrzyłam się z podłogę. Zastanawiało mnie, gdzie się podziała Diana. | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:11 pm | |
| Wyjęła szkicownik i zaczęła coś rysować. Od patrzenia na eliksiry przypomniało jej się jak ostatnio musiała wypić w ramach kary. Nie szło jej najlepiej, no chyba, że naprawdę się przykładała. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:26 pm | |
| Weszłam razem z Sam do klasy i usiadłam w ławce, tak by obok była jeszcze jakaś wolna. Rozejrzałam się, nie było nigdzie Azazela. Nauczycielki też nie było, korzystając z okazji uchyliłam okno. Wiedziałam, że zrobi mi się duszno kiedy wejdzie i usiadłam znów. | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:29 pm | |
| Spojrzała kątem oka na Is, potem wróciła do szkicowania. Lekcja powinna już dawno się zacząć. Korzystając z okazji szkicowała. | |
|
| |
SooAh Kwon Admin
Wiek : 24 Skąd : Korea Południowa Liczba postów : 2651 Join date : 11/06/2016
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:33 pm | |
| Weszłam do klasy i usiadłam na miejscu obok Carla patrząc na ławkę. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:39 pm | |
| Kurt wszedł do środka i usiadł na miejscu, przygotowując się do lekcji. |
|
| |
Diana Blake
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:42 pm | |
| Weszłam do sali i otworzyłam podręcznik na stronie dwudziestej. Rozejrzałam się. Prawie nikogo nikogo nie było, a za kilka minut miała zacząć się lekcja. Pstryknęłam palcami i rozmieściłam odpowiednie składniki na każdej z ławek. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:43 pm | |
| Poczułam znowu to cholerne gorąco. Oddech przyspieszył. Miałam ochotę uderzyć w ławkę przez swoje niespełnione marzenia. Przyjrzałam się składnikom. | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:46 pm | |
| -Hai sensei ...-Powiedziała chowając szkicownik. Przyjrzała się składnikom na ławce. Rozejrzała się po klasie. Przełknęła ślinę. - Nie chcę tego pić..mowy nie mam...tym razem wyjdzie..-Mamrotała do siebie. | |
|
| |
Diana Blake
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:47 pm | |
| - Dziś będziemy robić eliksir wzbudzający euforię. Wywołuje on poczucie irracjonalnego szczęścia i pomaga w leczeniu depresji. Dobrze zrobiony ma kolor żółty - wręcz słoneczna żółć. Jest słodki, aromatyczny, emanuje tęczą po zakończeniu warzenia. Czasem może powodować efekty uboczne, jak niepohamowany śpiew. Na stronie dwudziestej w waszym podręczniku macie przepis. Po zakończeniu robienia, zostawiacie eliksir na stoliku i możecie wyjść z sali. Za tydzień będziecie jednak pić to, co sami zrobiliście, więc ostrzegam was, żebyście się przyłożyli.
Przepis: Figa abisyńska Kolce jeżozwierza Gałązki mięty (osłabia efekty uboczne) Fasolki Sopophorousa Piołun | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:50 pm | |
| Uniosłam brwi zaskoczona. - Jest on trudny? - nieśmiało zapytałam nauczycielkę. Kobieto... Gdybyś tylko wiedziała jak na mnie działasz... Pomyślałam zrezygnowana. Przyda się kiedy nie będzie wciąż mnie zauważała. Poszukałam w książce przepisu. | |
|
| |
Christine Stephens
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:52 pm | |
| Spojrzałam na składniki z przerażeniem. Chyba nic złego nie może mi się stać, prawda? Byłam pewna, że mi nie wyjdzie, ale nie mogłam pokazać swojej słabości przed Dianą. Otworzyłam podręcznik i zabrałam się do warzenia eliksiru. Najwyżej trochę pośpiewam po wypiciu, a co mi tam. Dodawałam składniki do kociołka, zgodnie z przepisem. Sprawdzałam dziesięć razy, czy nie popełniłam błędu, ale coś było nie tak, jak trzeba. Eliksir nie był żółty, ale lekko pomarańczowy. To chyba nie ten kolor. Zaczęłam się trząść. | |
|
| |
Diana Blake
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:53 pm | |
| - Mogłam wybrać trudniejszy - odpowiedziałam wymijająco. Cóż - był on trudniejszy do tych, które ostatnio robili, ale nie aż tak, żeby mu nie podołać. Przynajmniej taką miałam nadzieję. I po raz kolejny ucieszyłam się, że przy robieniu go... nic nie jest w stanie wybuchnąć! | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:55 pm | |
| Spojrzała na Is. Taskeite o kudasai...-Wymamrotała. potem zerknęła na składniki. Później otrząsnęła się i tym razem wzięła składniki jak pisało w książce. Nie kombinowała z ilościami nawet. | |
|
| |
SooAh Kwon Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:55 pm | |
| Najpierw spojrzałam na Carla. Nie odezwał się do mnie ani nawet nie spojrzał. Przelecialam wzrokiem po liście składników i zabrałam się do pracy. | |
|
| |
Christine Stephens
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:58 pm | |
| Uśmiechnęłam się szeroko, bo mój eliksir z pomarańczowego zmienił kolor na żółty. I tak ma być! Chyba jednak nie byłam aż tak zła z eliksirów. To takie trochę zielarstwo, ale bardziej zaawansowane. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 5:58 pm | |
| Założyłam swoje okulary do czytania i zaczęłam robić eliksir. Po kilka razy czytałam punkty, zanim je wykonywałam. Musiałam zabłysnąć i pokazać, że nie mam tylko i wyłącznie talentu do pirotechniki. Ostrożnie robiłam eliksir, kiedy skończyłam, stwierdziłam z ulgą, że ma taką barwę jaką powinien mieć. | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 6:01 pm | |
| W trakcie mieszania składników eliksir przybrał kolor żółty, lecz przypominał bardziej blady odcień. Po kilku minutach zaczął powoli przypominać żółty. -He...żółty.. - Powiedziała cicho do siebie. | |
|
| |
Samantha Drought
Wiek : 24 Skąd : Londyn Liczba postów : 972 Join date : 13/06/2016
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 6:12 pm | |
| Szybko zrobiłam eliksir. Gdy odstawiłam go kichnęłam. Popatrzyłam na eliksir i czekałam aż zmieni barwę. Po chwili stał się żółty. Wyszłam z sali.
Ostatnio zmieniony przez Samantha Drought dnia Sro Cze 29, 2016 6:18 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 6:14 pm | |
| Wstałam, chwiejnie z powodu swoich odczuć, podeszłam do biurka nauczycielki. Nie patrząc na nią, postawiłam eliksir. - Zrobiłam, do widzenia - powiedziałam cicho i wyszłam z sali. NP: Zobaczy się XD
| |
|
| |
Christine Stephens
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 6:17 pm | |
| Eliskir był gotowy. Zrobiłam wszystko co w mojej mocy. Odstawiłam go na biurko nauczycielki w nadziei, że nic nie zepsułam. - Do widzenia - powiedziałam i wyszłam.
NP Wielka Sala | |
|
| |
SooAh Kwon Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 6:18 pm | |
| Zamieszalam ostatni raz eliksir, który zmienił barwę na odpowiednią. No i git. -Skończyłam! -krzyknelam odkładając wszystko. -Miłego dnia..-powiedziałam wstając z ławki i idąc w stronę drzwi. Ostatni raz spojrzałam na Carla po czym cicho wyszła z sali. Dobry humor ulotnił się ze mnie tak szybko jak się pojawił. . Next: Dormitorium Soo | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 6:19 pm | |
| Poczekała jeszcze trochę. I po chwili, odstawiła eliksir na biurko. -Dekita zo - Powiedziała wychodząc z sali.
NP;Gdzieś tam | |
|
| |
Matt Claws
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Cze 29, 2016 6:23 pm | |
| Szybko zrobiłem eliksir i odstawiłem go na biurko po czym pobiegłem na błonie | |
|
| |
Alessia Tokisaki
| Temat: Re: Klasa eliksirów Czw Cze 30, 2016 2:41 pm | |
| Wszedłem po cichu do sali, uprzednio sprawdzając czy nie ma tu nauczycielki. Zacząłem szukać w szafce z eliksirami czegoś nasennego albo odprężającego. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Czw Cze 30, 2016 4:29 pm | |
| Widziałam jak tu wchodzi, czy mógł on tam być z nią? Po drodze wkradłam się do kuchni i pożyczyłam duży nóż kuchenny, który schowałam pod szatę. To był mój brat!... Ale jeśli to prawda co myślę, to... Nie wiedziałam, co się stanie z moim sercem. Nasłuchiwałam czy nie rozmawiają. Było cicho, weszłam do sali i spojrzałam na niego. - Wyjaśnisz mi w końcu o co chodzi? - syknęłam zła. | |
|
| |
Alessia Tokisaki
| Temat: Re: Klasa eliksirów Czw Cze 30, 2016 4:37 pm | |
| Spojrzałem na nią. Śledziła mnie? Zacisnąłem zęby. Nie mogę jej okłamywać, zwłaszcza że to moja siostra, westchnąłem ciężko i powiedziałem jej o co chodzi, to samo co powiedziałem Chris, ale z większą ilością szczegółów. Bałem się jej reakcji. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Czw Cze 30, 2016 4:43 pm | |
| Zamurowało mnie, poczułam jak robi mi się słabo, opadłam na krzesło z nieprzytomnym, pustym spojrzeniem. Jak to... Niemożliwe... Myślałam szybko, gorączkowo, całkowicie zszokowana. Nie chciałam w to wierzyć, ale nie okłamałby mnie w takiej kwestii. - T-to nie może być prawda - odezwałam się zdławionym głosem po kilku próbach. Uczucia aż ścisnęły moje gardło. Momentalnie w moich oczach stanęły łzy, dużo ich. Trzęsłam się cała i złapałam się za głowę. Czułam jakbym miała popaść w obłęd. - To nie może być prawda! - wrzasnęłam głośno wybuchając płaczem. Nie panując już nad sobą wyjęłam nóż i rzuciłam się z nim na niego. - Kocham ją całym sercem! Nie mogę przestać o niej myśleć! Jak mogłeś mi to zrobić?! Jak?! - krzyczałam wściekła atakując go. | |
|
| |
Alessia Tokisaki
| Temat: Re: Klasa eliksirów Czw Cze 30, 2016 4:49 pm | |
| - Ja... Dowiedziałem się kiedy było o tym za późno... - odpowiedziałem cicho, przerażony i poruszony całkowicie bólem Isobel. Również miałem łzy w oczach, jej cierpienie... Nie mogłem na to patrzeć. Chciałem jeszcze coś dodać, ale wrzasnęła głośno. Kiedy już otwierałem usta, na ułamek sekundy zamarłem widząc jak wyciąga nóż i atakuje mnie. - Isobel! Co Ty wyprawiasz?! - zapytałem krzykiem przerażony tym, czego się dopuściła. Nie bawiłem się już w angielski, mówiliśmy już w rodzinnym języku. W ostaniej chwili uskoczyłem, ale atakowała jednocześnie krzycząc. Ona dla niej oszalała... Unikałem ataku po ataku, aż w końcu nóż wbił się centymetr od mojej głowy w ścianę. Wbiła go tak mocno, że nie mogła go wyciągnąć, przeraziło mnie to jeszcze bardziej. Nie żartowała, naprawdę chciała mnie zabić. Kiedy się siłowała, zdecydowałem się wykorzystać sytuację by uciec. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Czw Cze 30, 2016 4:53 pm | |
| W napadzie szału atakowałam go skupiając się na trafieniu go nożem, chybiłam o jeden pieprzony centymetr. Warknęłam wściekła próbując go wyciągnąć, ale był zbyt głęboko. Widziałam jak chce wykorzystać tą sytuację, skoczyłam z zaskakującą jak na mnie szybkością ku niemu i go przyciągnęłam. Odwracając go szarpnięciem przodem do mnie, wyprowadziłam kopnięcie z pełnego obrotu w jego ciało. W końcu w Japonii uczono nas nie tylko zaklęć. Zobaczyłam jak leci ku ścianie i spada na podłogę. Spojrzałam na niego, płakałam coraz bardziej, totalnie zraniona tym co mi wyznał. Schowałam twarz w dłoniach tracąc panowanie nad sobą. | |
|
| |
Alessia Tokisaki
| Temat: Re: Klasa eliksirów Czw Cze 30, 2016 4:57 pm | |
| Zanim zdążyłem dobiec chociażby metr do drzwi, poczułem jak coś moim ciałem szarpnęło. Nawet nie zdążyłem zarejestrować gdzie mnie złapała, gdy od jej kopnięcia poleciałem na ścianę i spadłem na podłogę. Ostatnie co zobaczyłem, to ciemność przed oczami. Po chwili odpłynąłem i leżałem bezwładnie, nieprzytomny. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Czw Cze 30, 2016 4:59 pm | |
| Spojrzałam na nieprzytomnego chłopaka. Nie chciałam już go nawet nazywać bratem. Wciąż trzymając się za głowę spojrzałam w sufit i wybuchnęłam śmiechem na kilka sekund, który raz był ogromnym wybuchem śmiechu, a raz głośnym płaczem i wyciem z cierpienia. Gdy już płakałam na dobre, wybiegłam z sali. NP: Dormitorium Dziewcząt (Hufflepuff) | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Klasa eliksirów | |
| |
|
| |
| Klasa eliksirów | |
|