| Klasa eliksirów | |
|
+25Christopher Allen Marceline Flavor Emily Black Marcel Flavor Ilaria Salerno Kath Black Charlie Caufield Christine Stephens Xavier Devers Mortimer Ivory Luke McCartney Annabelle de Violine Alessia Tokisaki SooAh Kwon Sophie Neveu Cynthia Chase Nelly de Violine Leticia Hale Danika White Isobel Tokisaki Diana Blake Matt Claws Samantha Drought Miyafuji Rina Admin 29 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Miyafuji Rina
Wiek : 24 Skąd : Japonia, Tokio Liczba postów : 433 Join date : 11/06/2016
| Temat: Re: Klasa eliksirów Nie Lip 03, 2016 4:10 pm | |
| -Dobrze sensei-Powiedziała, kłaniając się lekko jak to w zwyczaju było w jej kraju.
NP: Gdzieś w szkole | |
|
| |
Matt Claws
| Temat: Re: Klasa eliksirów Pon Lip 04, 2016 6:20 pm | |
| Wszedłem do sali eliksirów. O dziwo była pusta. Ewentualnie nie dostrzegłem nauczycielki. Usiadłem w ławce i wpatrywałem się w jakieś eliksiry. | |
|
| |
Diana Blake
Liczba postów : 333 Join date : 11/06/2016
| Temat: Re: Klasa eliksirów Pon Lip 04, 2016 9:48 pm | |
| Weszłam do sali. Drzwi zatrzasnęły się z głośnym hukiem. Usp. Nie chciałam, żeby tak się stało. Najwidoczniej szalało we mnie więcej emocji, niż się spodziewałam. - Carl? - zapytałam, patrząc na chłopaka. - Cieszę się, że już jesteś. | |
|
| |
Matt Claws
| Temat: Re: Klasa eliksirów Pon Lip 04, 2016 9:54 pm | |
| -Więc...O czym pani chce ze mną porozmawiać? Co mi grozi za złamanie regulaminu?-spytałem bawiąc się palcami. | |
|
| |
Diana Blake
| Temat: Re: Klasa eliksirów Pon Lip 04, 2016 9:58 pm | |
| - Cóż, cieszę się, że zdajesz sobie sprawę z tego, że złamałeś ten regulamin. Chciałbyś się jakoś wytłumaczyć? Chętnie posłucham jakieś argumenty, które będą działały na twoją korzyść... - powiedziałam cicho. | |
|
| |
Matt Claws
| Temat: Re: Klasa eliksirów Pon Lip 04, 2016 10:13 pm | |
| Czułem, że wywar z zielarstwa przestał działać.-No wie pani... Teraz chyba nie mam sensownego argumentu. Przecież nic nie zmieni to, że powiem jak kocham Soo...- westchnąłem-To... Jakie są konsekwencje tego czynu?-spytałem czując się jak w sądzie... Ale się wkopałem... | |
|
| |
Diana Blake
| Temat: Re: Klasa eliksirów Pon Lip 04, 2016 10:20 pm | |
| - Przede wszystkim, jeśli jeszcze raz, którekolwiek z was znajdzie się w pokojach należących do innego domu, wtedy ta osoba wylatuje. Teraz daję wam głównie ostrzeżenie. Nie jesteś Ślizgonem, ale zdecydowanie łatwiej to do ciebie dotrze i łatwiej przyjmie to od ciebie Soo. Na mnie by się raczej obraziła i trzasnęła drzwiami. Wybuchowa dziewczyna, nie ma co. Musisz mieć stalowe nerwy - uśmiechnęłam się lekko do chłopaka. - Jeśli chcecie uprawiać seks, to gwarantuję wam, że w tej szkole są miejsca, które są neutralne i świetnie by się do tego nadawały. Chodziłam tu kiedyś, więc wiem o tym doskonale. Albo wstrzymacie się i będziecie uprawiać seks tylko w hotelach podczas wypadów do miasta. Tam nie ma żadnych ograniczeń. Regulamin szkoły ich nie przewiduje, bo dyrektorka z góry zakłada, że sami z siebie będziecie grzeczni. Jeśli tylko nikt nie zauważy, że razem wchodzicie do jednej sypialni... Powinno być dobrze. Zrozumiałeś? | |
|
| |
Matt Claws
| Temat: Re: Klasa eliksirów Pon Lip 04, 2016 10:26 pm | |
| -Dobrze, rozumiem- pokiwałem głową. Jeśli to tyle to chyba niepotrzniepotrzebnieebnie się stresowałem...-To do widzenia, pani profesor- powiedziałem i wstałem po czym poszedłem na wieżę astronomiczną.
| |
|
| |
Diana Blake
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 10:46 am | |
| Weszłam do sali i klasnęłam kilka razy, aby wszelkie potrzebne składniki znalazły się na odpowiednich ławkach. Odkąd chwilę temu przyprowadziłam do szkoły osoby, które były poza nią, mój humor wyraźnie się pogorszył. Byłam zła. Postanowiłam, że zrobię dziś dosyć prosty eliksir, a każda osoba, która zrobi coś złego, od razu wyleci za drzwi. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
Skąd : Włochy. Liczba postów : 1710 Join date : 10/06/2016
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 10:59 am | |
| Weszłam do sali i usiadłam na samym końcu, może i niezadowolona z przybycia Diany na błonia, ale wciąż promieniejąca szczęściem i zakochaniem. Kochałam Nelly i nic temu nie przeszkodzi, znalazłam kogoś w końcu, do kogo coś z wzajemnością czuję. Uśmiechnęłam się, podśpiewując cicho pod nosem. Wyjęłam podręcznik i otworzyłam. | |
|
| |
Leticia Hale
Skąd : Oslo, Norwegia Liczba postów : 1242 Join date : 09/07/2016
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 11:07 am | |
| Weszłam do sali razem z Riną, spojrzałam na nauczycielkę i rozdziawiłam usta w zadziwieniu. - Patrz co za seksbomba - powiedziałam do puchonki cicho, ale czułam, że i tak mogła to usłyszeć. Usiadłam obok jakiejś rudowłosej dziewczyny, która wręcz emanowała radością i szczęściem. | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 11:10 am | |
| Weszła do sali powoli. W myślach miała nadzieję, że Diana ją nie zabije. Spojrzała kątem oka na nauczycielkę i siadła gdzieś na końcu. Spojrzała potem na Is. -Yo. - Powiedziała cicho wyciągając szkicownik. | |
|
| |
Diana Blake
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 11:49 am | |
| - Dzisiejsza lekcja będzie tyczyła się robienia antidotum dla popularnych trucizn i ukąszeń różnych stworzeń. To bardzo prosty eliksir. Jeśli jest dobrze zrobiony, przybiera kolor cyraneczki. Otwórzcie podręczniki na stronie trzydziestej. Po ukończeniu zostawiacie wywary na ławce, a ja dam punkty temu, kto zrobi eliksir najlepiej. Zrozumiano? PRZEPIS Część I Dodać dwa bezoary do moździerza. Rozdrobnić je na bardzo drobny proszek. Dodać cztery miarki proszku do kociołka. Dodać dwie miarki składnika standardowego do kociołka. Podgrzewać na średnim ogniu przez pięć sekund. Machnąć różdżką nad kociołkiem. Zostawić napar na 40 minut (kociołek cynowy), 34 minut (kociołek mosiężny) i 30 minut minut (kociołek miedziany). Część II Dodać szczyptę sproszkowanego rogu jednorożca do kociołka. Mieszać dwa razy, zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Dodać dwie jagody z jemioły do kociołka. Mieszać dwa razy, przeciwnie do ruchu wskazówek zegara. Machnąć różdżką nad kociołkiem. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 11:51 am | |
| Punkty dla domów... Co oznacza wycieczkę... A to oznacza seks z Nelly... Poczułam w sobie ogromną motywację i zaczęłam krok po kroku, dokładnie i z nowo wyrobioną cechą perfekcjonistki robić antidotum. Maksymalnie skupiona. | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 12:00 pm | |
| Westchnęła i zaczęła robić eliksir, uprzednio otwierając podręcznik. -Tylko nie zepsuj, tylko nie zepsuj..-Mówiła do siebie. | |
|
| |
Leticia Hale
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 12:07 pm | |
| Punkty dla domów? I tak to nie dla mnie. Wolałam zostawić to tej rudogłowie obok, widać że jej zależało. Wzięłam się za eliksir. Radziłam sobie z nimi świetnie, zwłaszcza znając działanie i skład trucizn, antidotum było dla mnie łatwizną. Nie starałam się zbytnio, ale w końcu zrobiłam i postawiłam go przed nauczycielką, ukradkiem rzucając dłuższe spojrzenie na jej dekolt. - Zrobiłam. Mogę już wyjść? | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 12:16 pm | |
| -Szybka jest. - Mruknęła pod nosem i przeszła do drugiego etapu. Wszystko szło w miarę dobrze według przepisu. Kiedy skończyła zostawiła eliksir na biurku. | |
|
| |
Diana Blake
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 12:17 pm | |
| - Każdy kto skończył może opuścić salę - powiedziałam cicho, przyłapując dziewczynę na zerkaniu w mój dekolt. Westchnęłam cicho. - Tylko macie się naprawdę postarać! | |
|
| |
Leticia Hale
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 12:18 pm | |
| - Pewnie - powiedziałam. - Do widzenia i miłego dnia, pani profesor! - zawołałam wychodząc. - Co za bogini seksapilu... - dodałam cicho sama do siebie zanim zniknęłam w drzwiach. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 12:20 pm | |
| Po o wiele dłuższym czasie niż reszta, wypełnionym staraniami, wzięłam ukończony już eliksir i postawiłam na biurku. Usiadłam na ławce koło biurka. - I jak... Jest najlepiej zrobiony? - zapytałam niepewnie, mając nadzieję, że już teraz jest w stanie to określić. | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 12:20 pm | |
| -Ona sobie grabi. - Powiedziała do siebie. Sensei? Co z moim eliksirem? Bo chyba zapomniałam się po niego zgłosić... | |
|
| |
Diana Blake
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 12:51 pm | |
| - Mam go przygotowanego, odbierzesz po lekcji, dobrze? - powiedziałam do czarnowłosej. - Jeśli chodzi o to, kto dostanie punkty, to czekam na to, aż wszyscy oddadzą eliksiry. To może jeszcze trochę potrwać... | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 1:02 pm | |
| Kiwnęła głową. Zerknęła na swój eliksir i miała obawy czy jest dobry mimo, że robiła według przepisu. -To przyjdę później. - Odparła i wyszła z klasy.
NP: gdzie nogi poniosą, pokój Puchonów. | |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 4:10 pm | |
| - Dobrze - odpowiedziałam cicho, wstałam i wyszłam. Cały czas uśmiechnięta i uszczęśliwiona. NP: Wielka Sala | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 9:51 pm | |
| Wróciła do sali po eliksir rzecz jasna. -Sensei, miałam przyjść po lekcji, po eliksir. - Powiedziała. | |
|
| |
Diana Blake
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 10:24 pm | |
| Skinęłam głową i podałam jej buteleczkę. - Wypij. Działa dobę. Zresztą, mówiłam ci już o tym. | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sro Lip 13, 2016 10:36 pm | |
| Kiwnęła głową i wzięła buteleczkę z eliksirem. Chwilę później wypiła całą. -Czyli powinno zadziałać w ciągu 24 godzin...hai...Arigatou sensei - Powiedziała. | |
|
| |
Samantha Drought
Wiek : 24 Skąd : Londyn Liczba postów : 972 Join date : 13/06/2016
| Temat: Re: Klasa eliksirów Pią Lip 15, 2016 10:58 pm | |
| Nie mogłam odnaleźć ani pielęgniarki ani profesor Blake. Spanikowana pobiegłam do sali eliksirów. O dziwo była otwarta. Otworzyłam szafki i zaczęłam szukać jakiegoś eliksiru, który mógłby jej pomóc. Ręce cholernie mi się trzęsły. Wzięłam jedną fiolkę i zaczęłam czytać etykietkę. Ona powinna pomóc. Trzymając ją w ręce zamknęłam szafkę. Wybiegłam z sali. | |
|
| |
Diana Blake
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:17 am | |
| Usiadłam przy biurku i zaczęłam kartkować podręcznik do eliksirów. Moim oczom ukazał się wywar, który idealnie pasował do mojej lekcji i tej bandy idiotów. Zrobienie go dziś z nimi było niczym przeznaczenie, które musiało się spełnić. Uśmiechnęłam się lekko. Jestem ciekawa, czy po raz pierwszy docenią moje poczucie humoru... | |
|
| |
Leticia Hale
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:19 am | |
| Weszłam do klasy i uśmiechnęłam się szeroko do nauczycielki. - Dzień dobry - zajęłam miejsce na tyłach i wyjęłam podręcznik. | |
|
| |
SooAh Kwon Admin
Wiek : 24 Skąd : Korea Południowa Liczba postów : 2651 Join date : 11/06/2016
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:19 am | |
| Po wejściu do klasy, zorientowałam się że przyszłam jako druga. Za biurkiem siedziała ta żmija, zwana nasza opiekunką. W sali była też dziewczyna która siedziała z Carlem w Trzech miotłach. Usiadłam przy swoim stanowisku i poprawilam włosy, czekając na resztę.
Ostatnio zmieniony przez SooAh Kwon dnia Sob Lip 30, 2016 10:24 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:23 am | |
| Wszedłem do klasy i usiadłem gdzieś po środku. |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:24 am | |
| Weszłam do klasy jak na stracenie. - Dzień dobry - rzuciłam krótko i usiadłam obok jakiejś krukonki. Ziewnęłam i się przeciągnęłam. | |
|
| |
Miyafuji Rina
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:25 am | |
| Weszła do klasy, zajęła gdzieś miejsce. Wolałaby lekcje z Daniką i polatać na miotle, ale mus to mus. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:26 am | |
| Weszła do klasy tuż za Riną. - Ohayou. - Powiedziała do nauczycielki i usiadła obok Riny. |
|
| |
Alessia Tokisaki
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:32 am | |
| Wszedłem do sali. - Dzień dobry bardzo, Pani Profesor! - zawołałem wesoło, nie wiedziałem czemu, ale dopisywał mi humor od samego rana. Rozsiadłem się wygodnie przy stoliku obok Isobel. Zagwizdałem niezbyt głośno. - Jest na co popatrzeć, jeśli chodzi o eliksiry - powiedziałem cicho do siostry. | |
|
| |
Diana Blake
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:39 am | |
| Chrząknęłam, aby wszyscy spojrzeli na mnie. - Wszystko, czego potrzebujecie macie przed sobą. Można by rzec, że przez ten eliksir będę lubiła was bardziej, ale pewnie tak nie będzie. Niemniej jednak sam fakt, że będzie działało to całą dobę, a jest to banalne do zrobienia, każe mi wierzyć w to, że wszyscy podołacie. Strona pięćdziesiąta. Eliskir wyostrzający poczucie humoru. Miej zabawy! Oczywiście później musicie go wypić... Przepis: 1.Użyj noża, odetnij dwa kawałki imbiru i dodaj do kociołka. Eliksir powinien zmienić barwę z niebieskiej na zielony. 2. Dodaj żółć pancernika, a eliksir zmieni się na kolor niebieski. 3. Utłucz skarabeusze tłuczkiem, a potem wrzuć do kociołka – eliksir zmieni się na kolor czerwony. 4. Dodaj więcej żółci pancernika, aż eliksir zostanie żółty. 5. Odetnij kolejne cztery kawałki imbiru i dodaj, eliksir zmieni się na zielony (limonkowy). 6. Dodać kolejny raz żółć, żeby eliksir stał się fioletowy. 7. Zostawić eliksir na ogniu przez 10 minut. 8. Dodać na koniec jeszcze więcej imbiry, aż eliksir stanie się ciemnopomarańczowy. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:41 am | |
| Prościzna. Zacząłem robić eliksir. |
|
| |
Isobel Tokisaki Admin
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:44 am | |
| Nie takie trudne, pomyślałam. Miałam ochotę udusić brata, kretyn chyba nie wiedział z kim właśnie mamy lekcję... Wzięłam się za robienie eliksiru, ciut obrzydzona skarabeuszami. Cały czas niepewnie spoglądałam na Dianę. Nie czułam się przy niej zbyt bezpiecznie, mimo że nic do tej pory mi nie zrobiła. | |
|
| |
Samantha Drought
Wiek : 24 Skąd : Londyn Liczba postów : 972 Join date : 13/06/2016
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:45 am | |
| Otworzyłam podręcznik i przeczytałam przepis parę razy. Wzięłam imbir i ucięłam dwa kawałki. Przez przypadek zacięłam się w palec. Co za niezdara. Dodałam go do kociołka i działałam dalej według przepisu. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:46 am | |
| Dolałem żółć pancernika i zacząłem ubijać skarabeusze. Eliksir miał barwę opisywaną na tablicy... No może ciut jaśniejszą |
|
| |
Alessia Tokisaki
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:47 am | |
| Rozejrzałem się po klasie, dobra, nie ma Annabelle, trzeba korzystać z okazji. Ziewnąłem i odchyliłem głową do tyłu. Zamknąłem oczy i zasnąłem. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:48 am | |
| -Łatwe. - Powiedziała i zabrała się do robienia eliksiru. Dodawała kolejno składniki. |
|
| |
SooAh Kwon Admin
Wiek : 24 Skąd : Korea Południowa Liczba postów : 2651 Join date : 11/06/2016
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:49 am | |
| Zerknęłam na instrukcje. Mam wrażenie jakbym juz kiedyś to robiła. No pewnie że tak. Żółty, niebieski, czerwony, zielony, fioletowy.. a co jeśli ktoś jest daltonistą? Wrzucilam kawałki imbiru, podnosząc wzrok na Dianę. Uwierzy mi w taki kit? Chyba nie. Jest głupia ale bez przesady. No nie? Dobra... Dolałam żółć pancernika i zajęłam się skarabeuszami. "Utłucz", jakby nie mogli napisać "zajeb to". Wrzucilam szczątki do kociolka i zamieszkała, dodając żółć pancernika po raz drugi. Imbir i żółć. .. Yehet! Teraz czekamy sobie 10 minutek | |
|
| |
Leticia Hale
| Temat: Re: Klasa eliksirów Sob Lip 30, 2016 10:51 am | |
| "Można by rzec, że przez ten eliksir będę lubiła was bardziej" "Można by rzec, że przez ten eliksir będę lubiła was bardziej" "Można by rzec, że przez ten eliksir będę lubiła was bardziej" rozbrzmiewało w mojej głowie jak echo. Tak! Uderzyłam pięścią w swoją otwartą dłoń i zmotywowane zajęłam się robieniem eliksiru. Zajęcie mnie pochłonęło całkowicie. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Klasa eliksirów | |
| |
|
| |
| Klasa eliksirów | |
|