Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Klasa eliksirów

Go down 
+25
Christopher Allen
Marceline Flavor
Emily Black
Marcel Flavor
Ilaria Salerno
Kath Black
Charlie Caufield
Christine Stephens
Xavier Devers
Mortimer Ivory
Luke McCartney
Annabelle de Violine
Alessia Tokisaki
SooAh Kwon
Sophie Neveu
Cynthia Chase
Nelly de Violine
Leticia Hale
Danika White
Isobel Tokisaki
Diana Blake
Matt Claws
Samantha Drought
Miyafuji Rina
Admin
29 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next
AutorWiadomość
Cynthia Chase

Cynthia Chase

Liczba postów : 117

Klasa eliksirów - Page 9 Empty
PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:45 pm

Weszłam do sali i rzuciłam okiem na Chris siedzącą pod ścianą. Przez chwilę chciałam koło niej usiąść, ale wybrałam pustą ławkę. Poczekam na Letycję.
Powrót do góry Go down
Nelly de Violine

Nelly de Violine

Liczba postów : 553

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:46 pm

Wślizgnęłam się szybko do klasy, szybko siadając obok mojej siostry, wyciągając książki. Okryłam się szatą bardziej, ta klasa nie należała do najcieplejszych.
Powrót do góry Go down
SooAh Kwon
Admin
SooAh Kwon

Liczba postów : 2651

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:47 pm

Ja pierdole. Podnioslam glowe i spojrzałam na Dianę, szczerząc się. -Byłam zajęta... I nie zdążyłam. Zgubiłam się.
Powrót do góry Go down
Luke McCartney

Luke McCartney

Liczba postów : 193

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:48 pm

Pewnym krokiem wparowałem do klasy, poprawiając szatę, która była wyperfumowana moimi feromonami. Skierowałem się w stronę białowłosej i usiadłem przed nimi, posyłając im zadziorny uśmiech.
Powrót do góry Go down
Mortimer Ivory

Mortimer Ivory

Liczba postów : 200

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:48 pm

Już trochę rozbudzony wszedłem do klasy. Rzuciłem niemrawe "dźn dobry" i usiadłem na pierwszym z brzegu wolnym miejscu.
Powrót do góry Go down
Alessia Tokisaki

Alessia Tokisaki

Liczba postów : 1805

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:49 pm

Wszedłem do klasy i się rozejrzałem, nawet nie mówiąc dzień dobry. Miejsca po obu bokach były zajęte, więc usiadłem obok białowłosej i usiadłem jak zwykle najwygodniej.
- Hej - przywitałem się z dziewczynami.
Powrót do góry Go down
Isobel Tokisaki
Admin
Isobel Tokisaki

Liczba postów : 1710

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:49 pm

Spojrzałam na Nelly zmieszana, nie odezwała się do mnie nic. Czułam, jakby mniej w niej było uczucia niż wcześniej. Bawiłam się palcami.
Powrót do góry Go down
Diana Blake

Diana Blake

Liczba postów : 333

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:51 pm

- Ty się zgubiłaś? - zapytałam, powstrzymując się od śmiechu. Patrzyłam na nią, jak na idiotkę. Mam nadzieję, że nie zagubisz się w sobotę, ponieważ specjalnie osobiście po ciebie przyjdę, żebyś odbyła swoją karę, czy to jasne?
Powrót do góry Go down
SooAh Kwon
Admin
SooAh Kwon

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:52 pm

-Co?! Ale za co no! Nic nie zrobiłam! Zakazany Las jest duży! Można się zgubić! No ej no! I ja w sobotę nie mogę! Dianaaaaaaa
Powrót do góry Go down
Nelly de Violine

Nelly de Violine

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:53 pm

- Hej Azazel. - uśmiechnęłam się tylko, odchyliłam się nieco od stołu by spojrzeć na Isobel. - Hej kruszyno. - uniosłam kąciki dużo przyjemniej niż przy przywitaniu ze ślizgonem.
Powrót do góry Go down
Sophie Neveu

Sophie Neveu

Liczba postów : 948

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:54 pm

Weszłam do klasy, w głowie mi się zakręciło widząc ile jest osób. Wzięłam oddech, dobra, nic. - Dzień... dobry - powiedziałam cicho do nauczycielki i skierowałam się do ławki obok Cynthii. Ze stresu potknęłam się, ale na szczęście nie przewróciłam. Usiadłam w końcu i wyciągnęłam książki. Siedziałam lekko skulona.
Powrót do góry Go down
Isobel Tokisaki
Admin
Isobel Tokisaki

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:55 pm

Uśmiechnęłam się do niej szeroko, na szczęście nie siedziała obok mnie, inaczej bym się wtuliła zanim bym zdała sobie z tego sprawę.
Powrót do góry Go down
Annabelle de Violine

Annabelle de Violine

Liczba postów : 815

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:55 pm

- O cześć. - oprzytomniałam na ten cudowny dla uszu głos - Jestem mało przytomna, przepraszam. - wróciłam do swojej pozycji, zamykając oczy.
Byłam wyjątkowo śpiąca, w końcu jestem już 33h bez snu.
Powrót do góry Go down
Cynthia Chase

Cynthia Chase

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:56 pm

Już chciałam powiedzieć, że zajęłam to miejsce dla kogoś innego, ale widząc jak bardzo dziewczyna się stresuje, odpuściłam.
- Spokojnie. - Uśmiechnęłam się pokrzepiająco. - Sama mówiłaś, ze lubisz eliksiry.
Powrót do góry Go down
Luke McCartney

Luke McCartney

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:57 pm

Odwróciłem się jeszcze zanim niczego sobie nauczycielka zaczęła prowadzić lekcję eliksirów.
- Cześć Wam. - powiedziałem do dziewczyn - Cześć kumplu. - skierowałem wzrok na Azazela - Jestem Luke McCartney. - puściłem oczko do czarnowłosej, gdyż wywnioskowałem po przywitaniu, że dwie pozostałe są zajęte sobą.
Powrót do góry Go down
Sophie Neveu

Sophie Neveu

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:58 pm

- T-t-tak, tylko że... Dużo ludzi jest - odpowiedziałam cicho, ale się uśmiechnęłam gdy się do mnie uśmiechnęła.
Powrót do góry Go down
Alessia Tokisaki

Alessia Tokisaki

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 2:59 pm

- Siema - odpowiedziałem chłopakowi. Zapewne nie wiedział, kim jest czarnowłosa. Przeniosłem wzrok na ukochaną. - Annabelle, dobrze się czujesz? - zapytałem z lekką troską.
Powrót do góry Go down
Diana Blake

Diana Blake

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:00 pm

Wzruszyłam ramionami.
- Nie obchodzi mnie to, że masz już inne plany. Właśnie ci je anulowałam.
Rozejrzałam się po sali.
- Możemy zaczynać lekcje? W takim razie chciałam powiedzieć, że dedykuję dzisiejszą lekcję Azazelowi, ponieważ uważam, że może mu się to bardzo przydać. Może nareszcie zacznie być bardziej męski? Otwórzcie podręczniki na stronie setnej. Eliksir gotowości, który sprawia, że osoba jest bardziej wytrzymała. Dziewczyny, dobrze zapamiętajcie ten przepis. Może wam się przydać w życiu naprawdę wiele razy... Bo mężczyźni oczywiście nigdy nie przyznają, że mają problem. Ostrzegam, że ma on dosyć nieprzyjemny zapach!

Przepis:
Dodać jedne skrzydła elfa.
Podgrzać, aż eliksir zmieni kolor na turkusowy.
Dodać jedną miarkę jaj bahanek.
Podgrzać, aż eliksir zmieni kolor na różowy.
Dodać pieczone odwłoki ważek, aż eliksir zmieni kolor na czerwony.
Dodać latające koniki morskie, aż eliksir zmieni kolor na żółty.
Podgrzać, aż eliksir zmieni kolor na niebieski.
Dodać pieczone odwłoki ważek, aż eliksir zmieni kolor na fioletowy.
Podgrzać, aż eliksir zmieni kolor na czerwony.
Dodać trzy miarki jaj bahanek, aż eliksir zmieni kolor na zielony.
Dodać pieczone odwłoki ważek, aż eliksir zmieni kolor na niebieski.
Dodać trzy miarki latających koników morskich, aż eliksir zmieni kolor na czerwony.
Podgrzać, aż eliksir zmieni kolor na zielony.
Powrót do góry Go down
Xavier Devers

Xavier Devers

Liczba postów : 52

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:01 pm

Kątem oka obserwowałem wyklocającą się Soo. Nawet nie widzi, ze cały czas się tylko pogrąża...
Powrót do góry Go down
SooAh Kwon
Admin
SooAh Kwon

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:02 pm

-Ale ja się na to nie zgadzam! -fuknęłam. -Diana no! To nie w porządku! RAZ nie mam na sobie szaty! Raz! No nie bądź taka no!
Powrót do góry Go down
Annabelle de Violine

Annabelle de Violine

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:02 pm

Znowu skierowałam swój niemrawy wzrok na Azazela, ale w tym czasie pani profesor zaczęła swoją lekcję. Wsłuchiwałam się w przepis, który wydawał się dosyć skomplikowany, nie odpowiadając na zadane pytanie.
Powrót do góry Go down
Alessia Tokisaki

Alessia Tokisaki

Zatkało mnie i zamrugałem oczami. - Słucham? Co do ch... - nie dokończyłem tego słowa i patrzyłem na nauczycielkę. Nie miałem wątpliwości teraz do tego, co mówiła Isobel. Zaśmiałem się potem jedynie i jak gdyby nigdy nic wziąłem się za eliksir.
Powrót do góry Go down
Mortimer Ivory

Mortimer Ivory

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:03 pm

Jak miło, dokładny przepis, pomyślałem.
Ułożyłem obok siebie potrzebne składniki i wziąłem się do pracy, powstrzymując ziewanie.
Powrót do góry Go down
Luke McCartney

Luke McCartney

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:04 pm

Wziąłem się za robotę, przepis miał w sobie dużo składników i kolorów... no cóż, kto da radę jak nie ja? Dodawałem składniki raz po raz do kociołka. Turkusowy... różowy... czerwony... Zerknąłem na przepis. Tak. Jestem na dobrej drodze.
Powrót do góry Go down
Christine Stephens

Christine Stephens

Liczba postów : 2031

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:05 pm

Otworzyłam podręcznik i rozłożyłam składniki na całym stole. Siedziałam sama, więc raczej nikomu to nie przeszkadzało. Przeczytałam przepis kilka razy i zabrałam się do robienia eliksiru co chwila sprawdzając, czy nie popełniłam żadnego błędu.
Powrót do góry Go down
Isobel Tokisaki
Admin
Isobel Tokisaki

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:05 pm

Spiorunowałam wzrokiem nauczycielkę. Wciąż się mściła? Mało jej? Rozważałam już pójście do dyrektorki. Wzięłam się za eliksir, który nie wyglądał mi na trudny.
Powrót do góry Go down
Sophie Neveu

Sophie Neveu

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:06 pm

Przeczytałam na głos, ale cicho, przepis kilka razy i zajęłam się robieniem go. Nie był specjalnie trudny, ale łatwy też nie.
Powrót do góry Go down
Nelly de Violine

Nelly de Violine

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:07 pm

Poklepałam Azazela po plecach w ramach współczucia. Nauczycielce dalej mało. Westchnęłam i wzięłam się za robienie eliksiru "przeznaczonego dla Azazela". Byłam ewidentnie poddenerwowana, więc wszystkie ruchy wykonywałam gwałtownie, ale dokładnie jak nigdy.
Powrót do góry Go down
Cynthia Chase

Cynthia Chase

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:07 pm

Wieloskładnikowy, ale niezbyt wyszukany eliksir. Miałam niezłą intuicję, jeśli chodzi o napary, więc nie obawiałam się specjalnie efektu. Bez większych problemów przechodziłam przez kolejne punkty przepisu.
Powrót do góry Go down
Alessia Tokisaki

Alessia Tokisaki

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:11 pm

- Dzięki - odezwałem się do Nelly, której nawet w ogóle nie znałem. Ale doceniałem gest, pewnie też wiedziała, o co chodziło. W końcu, Isobel nie widziała świata poza nią.
Powrót do góry Go down
Annabelle de Violine

Annabelle de Violine

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:13 pm

Nie miałam na nic ochoty, było mi niedobrze i chyba miałam gorączkę, która rozpalała całe moje ciało. Niechętnie zaczęłam wrzucać na odwal się składniki do kociołka, podgrzewając i czytając w między czasie instrukcję danego eliksiru.
Powrót do góry Go down
SooAh Kwon
Admin
SooAh Kwon

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:15 pm

-Zajebiście..- Z nerwami zaczęłam robić ten cholerny eliksir jednoczesnie przeklinajac pod nosem po mandaryńsku, bo po koreańsku nie miało to takiej mocy. Świetnie. Wielkie mi rzeczy.  Przyszłam bez szaty. Teraz wszyscy umrą. Zaczęłam czytać przepis i wrzucać składniki do kociołka.  Dobra. Fajne kolorki.
Powrót do góry Go down
Xavier Devers

Xavier Devers

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:16 pm

Po co właściwie mi eliksiry? I tak nie będę miał czasu i cierpliwosci, żeby je kiedyś ważyć. Z westchnieniem zaczynam przyrządzać miksturę
Powrót do góry Go down
Luke McCartney

Luke McCartney

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:20 pm

Zielony, niebieski, czerwony... znowu zielony? Zerknąłem na książkę. Koniec eliksiru? Tyle? Zamieszałem jeszcze parę razy, rozglądając się na innych. Banalnie prosty eliksir. Uśmiechnąłem się pewny siebie.
Powrót do góry Go down
SooAh Kwon
Admin
SooAh Kwon

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:21 pm

Po dwudziestu minutach w moim kotle znajdował się zielony eliksir.  Mial być zielony?  Zerknęłam do instrukcji.  Mial. Yehet. -Skończyłam. Coś jeszcze pani profesor? -ostatnie słowa wypowiedziałam z jadem.
Powrót do góry Go down
Alessia Tokisaki

Alessia Tokisaki

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:22 pm

W końcu skończyłem eliksir, oparłem się wygodnie o krzesło, patrząc na pozytywny efekt. Zerkałem zaniepokojony na Annabelle. Wyglądała źle, nic nie mówiła. Zdecydowałem, że po lekcji zaniosę ją na skrzydło szpitalne.
Powrót do góry Go down
Annabelle de Violine

Annabelle de Violine

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:25 pm

Okej, koniec, wreszcie, miał wyjść... czy to jest zielony kolor? - Zamieszałam obserwując ciecz, który lśniła szmaragdowym kolorem. Czy o taki zielony chodziło? Jebać. Siadłam na krześle, wdychając opary pozostałym eliksirów.
Powrót do góry Go down
Mortimer Ivory

Mortimer Ivory

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:26 pm

Skończyłem eliksir i zdjąłem wywar z palnika. Wyglądało na to, że nic nie sknociłem. Rozejrzałem się po klasie, część osób też już siedziała bezczynnie.
Powrót do góry Go down
Xavier Devers

Xavier Devers

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:27 pm

Hm. Wpatruję się z powatpiewaniem w różowy eliksir. Nie, to raczej zielony nie jest. Chociaż, jakby mocno zmruzyc oczy...
Powrót do góry Go down
Sophie Neveu

Sophie Neveu

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:29 pm

Odetchnęłam z ulgą, gdy skończyłam eliksir. Nie wiem co mnie podkusiło, ale uśmiechnęłam się szeroko do Cynthii. Może dlatego, że mi się podobała? Pomyślałam.
Powrót do góry Go down
Diana Blake

Diana Blake

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:32 pm

- Dobra, jeśli skończyliście i wasz eliksir ma odpowiedni kolor, możecie iść. Jeśli nie, zapraszam na zajęcia w sobotę. Zrozumiano?
Spojrzałam na twarze uczniów.
Powrót do góry Go down
Cynthia Chase

Cynthia Chase

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:32 pm

Odpowiedziałam Sophie uśmiechem i pomieszałam gotowy już eliksir. Spojrzałam na wywar dziewczyny i porównałam efekty. Skoro ona jest w tym dobra, to znaczy, że mi wyszło. I super.
Uniosłam głowę i wstałam ledwo po tym, jak nauczycielka skończyła mówić. Po lekcji planowałam poszukać Letycji.
Powrót do góry Go down
Sophie Neveu

Sophie Neveu

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:34 pm

- Będę w dormitorium jak coś - powiedziałam cicho do Cynthii. - Do widzenia - pospiesznie wyszłam z sali. Za drzwiami odetchnęłam z ulgą.
NP: Dormitorium Dziewczyn (Gryffindor)
Powrót do góry Go down
Christine Stephens

Christine Stephens

Liczba postów : 2031

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:35 pm

Spojrzałam na eliksir. Kolor się zgadzał ... zapach też. Wszystko powinno być okej. Wyprostowałam się i rozejrzałam po sali.
Powrót do góry Go down
SooAh Kwon
Admin
SooAh Kwon

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 EmptySro Sie 03, 2016 3:35 pm

-"Zrozumiano?" -przedrzeznilam ja po czym wstałam I jak najszybciej wyszlam z sali.
Next: Pusta klasa na pierwszym piętrze
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Klasa eliksirów   Klasa eliksirów - Page 9 Empty

Powrót do góry Go down

Klasa eliksirów
Powrót do góry 
Strona 9 z 13Idź do strony : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next
 Similar topics
-
» Klasa wróżbiarstwa