| Dormitorium Dziewcząt 1 | |
|
+11Susan Affredge Katie Marow Christine Stephens Charlie Caufield Raven Scoffer Lexy Tuan SooAh Kwon Miyafuji Rina Isobel Tokisaki Alessia Tokisaki Admin 15 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Lexy Tuan
Skąd : Los Angeles Liczba postów : 281 Join date : 03/08/2016
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 12:19 am | |
| Gdy znaleźliśmy się pod drzwiami dormitorium , odwrocilam się do Noah, ściskając w ramionach poduszke. — Nie chce obudzić dziewczyn wiec chyba tu się pożegnamy...— powiedziałam szeptem. — Było fajnie... I śmiesznie. — dodałam uśmiechając się wdzięcznie. Uniosłam jego dlon i przybilam sobie cicha "piątkę". | |
|
| |
Noah Carter
Skąd : United States - New York Liczba postów : 317 Join date : 18/07/2017
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 12:23 am | |
| Gdy już przybiłem z nią piątkę, przytuliłem ją , wiedziałem, ze nikt tego nie zobaczy - Ja również miło spędziłem wieczór - powiedziałem odsuwając się od niej - Skontaktujemy się jakoś czy wolisz się zdać na przypadek? - spytałem
Ostatnio zmieniony przez Noah Carter dnia Pon Lip 24, 2017 12:27 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Sarah Shadows
Skąd : Kanada, Vancouver Liczba postów : 226 Join date : 18/07/2017
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 12:24 am | |
| Zwróciłam swój wzrok w stronę głosów, które przebijały się przez moje myśli. Odrzuciłam kitkę na plecy, ponownie odwracając wzrok. Oboje zaraz ucichną i będzie po sprawie. | |
|
| |
Lexy Tuan
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 12:35 am | |
| Byłam lekko zaskoczona gdy mnie przytulił. Myślałam ze piateczka wystarczy. Na jego słowa, przypomniałam sobie cos. — Zaczekaj Sekundke. — powiedziałam otwierając drzwi. — Tylko serio zaczekaj...— ostrzegłam i weszłam do dormitorium. Zatrzymałam sie widzac ze blondynka nie spi. — Obudziłam cie?— zapytałam zaciskajac dlon na poduszce. — Przepraszam... Zaraz bedzie cichutko...— obiecałam i podeszłam szybko do kufra. Wyjęłam z niego dwa magiczne notesy i wróciłam do chłopaka, przymykając drzwi. — To sa notesy... idealne do komunikacji... Masz. — wręczyłam mu jeden notes oprawiony w czarna skore. — To co tu napiszesz, pojawi się u mnie. Jak bedziesz chciał cos... No usunąć to wystarczy zwykła gumka do ścierania... Takie mugolskie cos.. masz. — wręczyłam mu tez gumkę w kształcie jajka. Była duża wiec na jakis czas starczy. — I masz to. — podałam mu zwykły, mugolski długopis. — To jest długopis... Tutaj wciskasz.. klika i mozesz pisac. Mozesz pisac tez piórem ale to jest wygodniejsze bo nie potrzeba atramentu... Jakby ci się wypisał to powiedz. I patrz. — wzięłam od niego notes i otworzyłam go na pierwszej stronie. Swoj tez tak otworzyłam i ma srodku strony napisałam swoim długopisem "Lexy Tuan" ładnym, pochyłym, kaligraficznym pismem. Taki sam napis pojawił się u niego na stronie. — Widzisz? | |
|
| |
Sarah Shadows
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 12:42 am | |
| - Nie obudziłaś mnie. - mruknęłam całkiem głośno, wpatrując się w gwieździste niebo, nie było żadnej chmury, co zdecydowanie ułatwiło mi to obserwowanie świetlistych konstelacji. | |
|
| |
Noah Carter
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 12:51 am | |
| - Tak, tak widzę - zaśmiałem się - I wiem, co to długopis i gumka, nie jestem debilem, mój brat uwielbiał o nich opowiadać i mówić do czego służą mugolskie przedmioty - powiedziałem i lekko posmutniałem, na wspomnienie o bracie Gdy odzyskałem rezon, wziąłem od niej notatnik i przybory - Dzięki, młoda - puściłem jej oczko i nachyliłem, by pocałować w policzek - Czasami nawet mądra jesteś - dodałem - Dobranoc - powiedziałem i wskazałem na poduszkę, którą wciąż o dziwo miała - Na niej będzie wygodniej - mruknąłem - Pozdrów współlokatorkę - dodałem, przypominając sobie z kim Lexy ma pokój, sam nie miałem na tyle odwagi, ze by tam wejść. Odwróciłem się i ruszyłem do w stronę pokoju, zmęczony po całym dniu wrażeń Next> Dormitorium Ślizgonów | |
|
| |
Lexy Tuan
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 12:57 am | |
| — Nie chodziło mi o to...— powiedziałam przy okazji notując ze w pewnym momencie jego mina i aura chwilowo uległa zmianie. — Ja cie zaraz pocałuje...— "zagroziłam" gdy ucałował mnie w policzek. — Mam nadzieje. Ale chyba najpierw ja wypiore bo wali mułem... to znaczy toba. — uśmiechnelam się niczym czyste wcielenie diabła. — Spij dobrze. — powiedziałam i weszłam do pokoju, cicho zamykajac drzwi. — Masz pozdrowienia. — powiedziałam idąc do swojego lozka na które się wspielam po zdjeciu butów. Polozylam na nim poduszke, notes o długopis. Te kilka godzin szczęścia były moim prezentem urodzinowym. Tak. Najlepszy. | |
|
| |
Sarah Shadows
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 12:59 am | |
| - Słyszałam. - odparłam dość pogodnie jak na swój humor, spoglądając na dziewczynę, która cała w skowronkach wygodnie usadowiła się na łożku. | |
|
| |
Lexy Tuan
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 1:09 am | |
| Leżąc na lozku, otworzyłam notatnik chcac napisać krótkie podziękowanie dla chłopaka ale wtedy zauwazylam ze cos napisał. Uniosłam jeszcze wzrok na blondynkę i uśmiechnelam niepewnie. — W... porządku...— odparlam i spojrzałam do notesu. Uśmiechnelam się do samej siebie. "Dziekuje. I masz racje. Nie wypiore. " Odpisałam po chwili dodając. "PS mam nadzieje ze obudzisz sie z takim stojącym drągalem ze nie bedziesz mógł wstać bez pomocy. Dobranoc laseczko :*" Dopisałam i zamknęłam notes, chowajac go do poszewki w poduszce Slizgona. Następnie polozylam ja pod narzuta i zeszłam z lozka idąc do łazienki z rzeczami. Wróciłam kwadrans pozniej z mokrymi włosami, ubrana jedynie w za duża, granatowa koszulke z napisem "Lexy" na plecach. Usiadłam na lozku po turecku, następnie przechylając jedynie tyłów do tylu by opaść na poduszki i spojrzeć w baldachim lozka. | |
|
| |
Sarah Shadows
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 1:24 am | |
| - Wszystkiego najlepszego Lexy. - szukając między szpargałami i rozmawiając z wujkiem dowiedziałam się co nie co o swoich współlokatorkach - Jestem Sarah. - wzruszyłam ramionami, odwracając się na parapecie tak by patrzeć prosto na nią. | |
|
| |
Lexy Tuan
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 12:22 pm | |
| Co? Nie. Wcale się nie wystraszyłam kiedy usłyszałam życzenia od blondynki. Usiadłam na lozku i spojrzałam na nia. — Dz-dziekuje. — powiedziałam lekko się zapinając. — Mmm...— przygryzlam odruchowo wargę zastanawiając się co powiedziec zeby nie wyjsć na kretynke. — Jestem Lexy. — No i nie wyszło... Przed chwila zwróciła się do ciebie po imieniu... — Miło mi... | |
|
| |
Sarah Shadows
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 1:27 pm | |
| Widziałam dość zmieszaną twarz nowopoznanej dziewczyny, szybko więc ruszyłam z wytłumaczeniem. - Mi również. - zeszłam z okna, zamykając je szczelnie - Nie stalkuję Cię, po prostu razem z wujkiem musiałam zobaczyć z kim mam pokój. Warto jest cokolwiek wiedzieć na temat ludzi, z którymi spędzi się parę lat. - położyłam się z powrotem do łóżka. | |
|
| |
Lexy Tuan
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 4:57 pm | |
| – Nie pomyslałam ze mnie stalkujesz...— powiedziałam szybko. — Moze i tak... Ja przez rok dowiedziałam się ze... Jestem niewidzialna. — zasmialam się lekko. | |
|
| |
Sarah Shadows
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 7:03 pm | |
| - Niewidzialna? - spojrzałam na nią znacznie zdziwiona, obracając się w stronę jej łóżka - Czemu tak sądzisz? Nie słyszałam odpowiedzi, więc po prostu zamknęłam oczy i zasnęłam szybciej niż mogłam się tego spodziewać. | |
|
| |
Sarah Shadows
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 8:54 pm | |
| Obudziłam się o świcie, przed dziewczyną, która smacznie spała, przytulając do siebie poduszkę z zielonym motywem. Czułam się wyspana, to dziwne, bo spać położyłam się koło drugiej w nocy. Udałam się do łazienki, przebierając się i odświeżając, w momencie wybiegając jak poparzona z pokoju. Trzeba zwiedzić więcej Hogwartu. Next: Balkon na 4 piętrze. | |
|
| |
Lexy Tuan
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 24, 2017 9:36 pm | |
| Zastanowiłam się chwile nad odpowiedzią. Otworzyłam usta spoglądając na dziewczynę ktora juz miała zamknięte oczy. — No właśnie dlatego...— mruknelam i odwrocilam się tyłem. Przytuliłam się do poduszki i skupiłam na jednym punkcie ktory oświetlony był przez księżyc. Nie chciało mi się spac. Wiedziałam ze nie zasnę.
Nad ranem gdy usłyszałam jak Sarah się budzi, szybko zamknęłam oczy i udawałam ze śpie. Uniosłam powieki dopiero gdy wyszła z dormitorium. Usiadłam na lozku a następnie z niego wstałam idąc do łazienki. Wróciłam godzinkę pozniej, rozczesując długie, ciemne włosy. Ubrałam się w czarno-żółta, plisowana spódniczkę przed kolano i biała koszule ktora ozdobilam krawatem z barwami domu. Włożyłam czarne, wysokie pantofle i opuściłam dormitorium z magicznym notesem i długopisem. | |
|
| |
Lexy Tuan
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Czw Lip 27, 2017 11:27 pm | |
| Wróciłam do dormu rozradowana. Chyba nie myślał ze żartuje. Wzięłam szybka kąpiel, przebralam się w krótka piżamkę i wzięłam się do roboty, korzystając z kilku zaklęć. Zaczelam tworzyć zdjecie w dużym formacie tak, zeby się nie ruszało. | |
|
| |
Lexy Tuan
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 2:53 pm | |
| Weszliśmy do dormitorium z Noah. — O co chodzi? — zapytałam zamykajac drzwi noga. — Co ci zrobiła? | |
|
| |
Noah Carter
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 4:03 pm | |
| - No w sumie wylała herbatę - zaśmiałem się - A ty jak rycerz w kroczyłaś do akcji i uratowałaś księżniczkę Noah - zaśmiałem się | |
|
| |
Luke McCartney
Skąd : Ottawa, Kanada Liczba postów : 193 Join date : 01/08/2016
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 4:17 pm | |
| Nie oglądając się za jakimiś durnymi obrazami ruszyłem w stronę podziemi. Nikt nie będzie krzywdził mojej przyjaciółki, nikt nie ma do tego prawa pod żadnym pozorem. Nell zawsze wiedziała do kogo uderzać, choć zdziwiło mnie, że w ciągu moich wakacji zadzwoniła, wręcz perfidnie śmiejąc mi się do telefonu. Otworzyłem drzwi do dormitorium puchonek bez żadnych skrupułów. Chociaż zawsze szanowałem kobiety i dziewczyny, to zawsze kierowałem się pewną zasadą - nikt nie ma prawa nie szanować moich bliskich. Napotkałem dwie osoby, o których mówiła mi Nelly. Wyciągnąłem różdżkę gwałtownie i wypowiedziałem zaklęcie w stronę chłopaka. - Immobulus! - (zaklęcie unieruchamiające przeciwnika) a jego ciało całkowicie zdrętwiało, popchnąłem go palcem, a ten osunął się po najbliższej ścianie Podszedłem szybko do dziewczyny i przywołałem jej różdżkę do siebie. - Ładnie to tak oblewać zmrożoną wodą moją znajomą? - wykierowałem różdżkę na podbródek, tym samym unosząc jej głowę do góry bym mógł spojrzeć w jej oczy. | |
|
| |
Lexy Tuan
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 4:32 pm | |
| — Ale tak bez powodu?— zapytałam zaskoczona, pocierając lekko kark. Spojrzałam na drzwi gdy te otworzyły się z hukiem. — Ładnie to tak paraliżować moich znajomych?— zapytałam podchodząc do niego najbliżej jak się da. — Opuść różdżkę bo nie jestes u siebie. — dodałam patrzac mu w oczy. — Oddaj różdżkę. — powiedziałam wyciągając dlon w bok. | |
|
| |
Lykon Norris
Liczba postów : 155 Join date : 01/02/2017
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 4:36 pm | |
| / Po wielkiej sali. Lykon widział całe zdarzenie. I tu Nelly mogła się ucieszyć, bo zdecydował się coś dla niej zrobić. Wszedł do środka z kamienną twarzą i spojrzał na zajście. - Po pierwsze, pewnym osobom pomyliły się dormitoria. A PO DRUGIE SPOKÓJ - pod koniec już podniósł głos, patrząc na L&L. Podszedł do sparaliżowanego Noah i spojrzał mu w oczy. - To ty dokuczasz Nelly? - uniósł brew. - W akcie przyznania się mrugnij okiem dwa razy. | |
|
| |
Luke McCartney
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 4:44 pm | |
| Parsknąłem śmiechem na jej słowa i mocniej przycisnąłem różdżkę do jej podbródka. - On też nie jest u siebie i widzisz jak skończył. - nie odwracałem od niej wzroku - Zaraz możesz skończyć tak jak on. - uśmiechnąłem się szyderczo - Przeproś Nelly i będzie po sprawie, wparowałaś sobie między nimi, a nawet Cię to nie dotyczyło. - skarciłem ją wzrokiem, jej różdżkę chowajac sobie na miejsce swojej. Wtem usłyszałem kolejny huk drzwi, łapiąc ją za nadgarstek odwróciłem się w stronę nauczyciela. | |
|
| |
Lexy Tuan
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 4:48 pm | |
| Przełknęlam głośno ślinę, patrzac prosto na niego i nawet nie mrugając. — Tak się składa ze uzyskał ode mnie pozwolenie. A ty nie. — warknelam sama zaskoczona sobą. — Owszem dotyczyło. — dodałam. — Jak ona przeprosi jego to ja przeproszę ją. A nawet pocałuje. — prychnelam. Gdy wszedł nauczyciel, nawet nie oderwałam wzroku. Spojrzałam na swoj nadgarstek, uwięziony w jego mocnym chwycie. — Jak zmiażdżysz mi nadgarstek to zmiażdżę ci fiuta...— syknelam. | |
|
| |
Lykon Norris
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 4:51 pm | |
| - Żebym ja ciebie nie obrzezał. Zobaczymy czy przeżyjesz - rzucił beznamiętnie do Tuan, po czym znów spojrzał na Noah. Chwilę myślał co z nimi w takim wypadku zrobi, aż w końcu go naszedł pomysł. Uśmiechnął się okrutnie na samą myśl. | |
|
| |
Luke McCartney
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 4:53 pm | |
| - Za co ona go ma przepraszać, za wylanie na niego jedną czwartą kubka zimnej herbaty w ramach żartu? - uniosłem ton kiedy wypowiadałem ostatnie słowa - Ty się wpierdalasz w nieswoje sprawy. - zacisnąłem chwyt na jej nadgarstku, patrząc na nią katem oka. | |
|
| |
Lexy Tuan
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 4:56 pm | |
| — Moge nie przeżyć. Nie rusza mnie to. — powiedziałam do mężczyzny, unoszac wzrok na chłopaka. — Kiepskie ma żarty ta twoja panienka. — powiedziałam. Zacisnelam zęby czujac jak jego łapa zaciska sie na moim reku. — Puść. | |
|
| |
Luke McCartney
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 4:58 pm | |
| - Nie puszczę póki nie poleziesz tam o własnych siłach i jej nie przeprosisz. - warknąłem w jej stronę, nieco poluźniając uścisk. | |
|
| |
Lexy Tuan
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 5:01 pm | |
| — Nie przeproszę. — powiedziałam wyrywając rękę z jego uścisku gdy troche zelżał. Pozwoliłam sobie wyciągnąć różdżkę z jego spodni, jednocześnie sprzedając mu kopa w piszczel. — Złodziej... | |
|
| |
Lykon Norris
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 5:02 pm | |
| - Daruj sobie, negocjacje z nimi nic nie dadzą - mruknął do ślizgona, zanim wstał i popatrzył na oboje. W końcu wyciągnął różdżkę i szybkim zaklęciem zmienił Noah i Lexy w brązowe fretki. Po tum wziął Tuan za kark. - Bądź tak miły i daj mi jakąś kartkę oraz sznur. | |
|
| |
Luke McCartney
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 5:05 pm | |
| Parsknąłem śmiechem, odczułem wspólny język wraz z nauczycielem. Wyczarowałem jednym ruchem wszystko, dopiero później przejmując się pulsującym bólem w piszczelu. - Nie ma sprawy. - podałem wszystko jak prosił, krzyżując swoje ręce na wysokości klatki piersiowej. | |
|
| |
Lykon Norris
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 5:08 pm | |
| Lykon odebrał od chłopaka kartkę. Jedną ręką napisał na niej "błagam o wybaczenie Nelly de Violine" i przywiązał do pleców fretki. - Dzięki - rzucił jeszcze do chłopaka, po czym wyszedł wciąż trzymając fretkę. / zt do WS | |
|
| |
Luke McCartney
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 Pon Lip 31, 2017 5:11 pm | |
| Rzuciłem krótkie podziękowania co do rozwiązania tej nieznośnej sytuacji. Rozejrzałem się po pokoju, czując nienawiść do tego miejsca. /zt | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Dormitorium Dziewcząt 1 | |
| |
|
| |
| Dormitorium Dziewcząt 1 | |
|