| Pokój Wspólny | |
|
+4Gabriela Harrison Samantha Drought Mortimer Ivory Admin 8 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Re: Pokój Wspólny Nie Lip 17, 2016 12:01 pm | |
| -to spoko, jakoś dziwnie odpłynęłaś. Wróciłem na swoje miejsce. -masz jakieś plany? |
|
| |
Samantha Drought
Wiek : 24 Skąd : Londyn Liczba postów : 972 Join date : 13/06/2016
| Temat: Re: Pokój Wspólny Nie Lip 17, 2016 12:04 pm | |
| -Niespecjalnie- powiedziałam opierając się o splecione dłonie. Przemknęło mi przez głowę, że mogłabym spędzić ten czas z Mortem, ale on pewnie jest już zajęty... | |
|
| |
Mortimer Ivory
Liczba postów : 200 Join date : 11/06/2016
| Temat: Re: Pokój Wspólny Nie Lip 17, 2016 1:09 pm | |
| Wszedłem do pokoju, przeczesując dłonią wciąż wilgotne włosy. - Dzień dobry - powiedziałem do dwójki Krukonów. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Nie Lip 17, 2016 1:20 pm | |
| -Cześć Mort- rzuciłam w jego stronę z uśmiechem. | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Nie Lip 17, 2016 1:38 pm | |
| -Co tam, idziecie do wioski? - zapytałem, przechodząc przez oparcie kanapy i siadając na niej ze skrzyżowanymi nogami. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Nie Lip 17, 2016 1:47 pm | |
| -W sumie, ja mogę. Nie mam co robić.- powiedziałam wzruszając ramionami- A ty Michael?- spytałam patrząc na niego, lekko się zdziwiłam gdy nie odpowiedział. Wstałam z miejsca po czym podeszłam do Morta. | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Nie Lip 17, 2016 3:55 pm | |
| - To się zbieramy? - zapytałem i obmacałem kieszenie. Portfel był na miejscu, musiałem iść tylko po coś cieplejszego do narzucenia. - Na pewno musze iść dziś do Scrivenshafta | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Nie Lip 17, 2016 4:10 pm | |
| -Jasne- powiedziałam. Na chwilę wyszłam i wzięłam niewielką torbę i kurtkę, którą trzymałam w rękach.-Ja jestem gotowa. | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Nie Lip 17, 2016 4:48 pm | |
| Równocześnie z Sam poszedłem po rzeczy. Narzuciłem kurtkę, schowałem różdżkę do rękawa i zszedłem do pokoju. Dziewczyny jeszcze nie było. Gdy się pojawiła uśmiechnąłem się do niej i zapytałem: - Byłaś już kiedyś w Hogsmeade? | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Nie Lip 17, 2016 4:52 pm | |
| -Nie- odpowiedziałam i spojrzałam na niego z lekkim uśmiechem | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Nie Lip 17, 2016 5:00 pm | |
| - No to będzie sporo do odhaczenia - powiedziałem. - Chodźmy. Zaczniemy od Trzech Mioteł. *następny w Trzech Miotlach* | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Nie Lip 17, 2016 5:05 pm | |
| -No to chodźmy- powiedziałam z uśmiechem i ruszyłam za chłopakiem NP trzy miotły | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Lip 18, 2016 1:09 am | |
| Wszedłem do pokoju wspólnego i położyłem Letycję na kanapie. Przykryłem ją kocem i zaniechałem prób budzenia jej. | |
|
| |
Leticia Hale
Skąd : Oslo, Norwegia Liczba postów : 1242 Join date : 09/07/2016
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Lip 18, 2016 4:29 pm | |
| Leżałam znikając totalnie pod kocem, śpiąc sobie słodko i spokojnie, śniło mi się chomicze królestwo. - Chomiki do ataku! - krzyknęłam przez sen i wróciłam do normalnego spokojnego snu. | |
|
| |
Leticia Hale
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Lip 18, 2016 8:06 pm | |
| Obudziłam się, złapał mnie przerażający ból głowy. O cholera... Ile ja wczoraj wypiłam na brodę Merlina? Wstałam i z trudem ruszyłam do drzwi. Skrzydło szpitalne... A może jest eliksir na kaca?... NP: Pokój Diany Blake | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Nie Lip 31, 2016 10:06 pm | |
| Weszłam do pokoju wspólnego krukonów. Otuliłam się szczelniej kocem. Po chwili usiadłam na kanapie i wpatrywałam się w kominek. Nie potrafiłam zasnąć. Gdy odpływałam do krainy snu, były to okropne koszmary. Na samą myśl schowałam się bardziej w ciepłym kocu. Westchnęłam cicho bawiąc się końcem za dużej na mnie koszulki nocnej. | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Nie Lip 31, 2016 10:15 pm | |
| Zszedłem do pokoju wspólnego, bo wydawało mi się, że zostawiłem w nim książkę. Rzeczywiście, zguba leżała na stole. Wziąłem ją i już miałem wracać do dormitorium, gdy na kanapie zauważyłem kokon z koca. - Hej, gąsienico - Dosiadłem się do Sam. - Spać nie możesz? | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 9:52 am | |
| Spojrzałam na niego i pokiwałam głową- Głupie koszmary- mruknęłam. Po chwili zerknęłam na to, co trzyma w rękach. Chciałam zapytać, co tu robi, a odpowiedź nasunęła się sama. | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 12:30 pm | |
| - Nie zazdroszczę. Dawno nie miałem koszmarów. - Położyłem książkę obok siebie, splotłem ręce na karku i oparłem się na nich. - Jak byłem młodszy, to śnił mi się wciąż sam koszmar. Teraz nigdy nie pamiętam snów. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 12:54 pm | |
| -Chcesz mi powiedzieć o czym był?-spytałam patrząc na niego zaciekawiona. | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 2:49 pm | |
| - To się wiąże z pewnym wydarzeniem - zacząłem powoli i wbiłem wzrok w swoje dłonie. - Dziesięć lat temu spędzałem wakacje u babci. Zabrała mnie na spacer po wsi. Pamiętam, że biegałem wokół niej, jak to dzieciak. W pewnym momencie z łańcucha jednego z sąsiadów zerwał się ogromny pies i zaczął pędzić w moją stronę. Przewrócił mnie i w tym samym czasie odepchnęło go wyładowanie magii. Pamiętam krzyk babci i jego kły blisko mojej twarzy. - Przełknąłem ślinę. - Potem rzucił się na babcię. Ona nie miała się jak obronić, a ja nie mogłem nic zrobić. Leżałem na ziemi i patrzyłem jak... - urwałem i chrząknąłem. - Babcia przeżyła, ale ledwo. Tamtego psa uśpili - skoczyłem historię. - Potem często śniło mi się jak ten kundel wchodzi do mojego domu i zagryza wszystkich po kolei, a ja tylko stoję sparaliżowany i nic nie mogę zrobić. Nie mogę sobie przypomnieć kiedy skończyły się te sny, ale żadnych innych nie pamiętam. - Uniosłem wzrok na dziewczynę. Twarz miałem spokojną, ale dłonie trochę mi drżały. Wsunąłem je do kieszeni. - A tobie co się śniło? - zapytałem. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 4:38 pm | |
| Nie umknęło mi to, że dłonie Morta zaczęły się trząść. Wygramoliłam się z mojego "kokonu" i narzuciłam na ramiona chłopaka koc. Po chwili przysunęłam się i wpatrywałam się w kominek-To zaczęło się od tego, że byłam w niewielkim domu. Miałam tam z sześć lat. Siedziałam z rodzicami w pokoju i rozmawialiśmy. To były święta, więc nie byliśmy sami. W pewnym momencie wszyscy jakby zamarli. Nagle weszli do pokoju jacyś mężczyźni ubrani na czarno. Wzięli mnie i moją mamę. Wyszliśmy z domu, a raczej oni nas wyciągnęli stamtąd. Krzyczałam, płakałam, a moja mama milczała i wpatrywała się w ziemię. Byłam strasznie przerażona. Rzucili nas na ziemię. Zaczęli podpalać dom. Jeden z nich przytrzymywał mnie, a drugi molestował moją matkę. Pisnęłam aby ją zostawili. Wtedy dostałam w twarz. Zaraz potem widziałam jak dom płonie, a w tym część mojej rodziny. Widziałam mojego ojca przez okno kuchenne. Siedział tam przywiązany i płonął żywcem. Głośno krzyczał. A tamci mężczyźni po prostu na to patrzyli i paskudnie się uśmiechali. Zaczęli do mnie podchodzić i wtedy...Obudziłam się-skończyłam opowiadać i przeniosłam swój wzrok z kominka na siedzącego obok chłopaka. | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 6:15 pm | |
| Uśmiechnąłem się, gdy nakryła mnie kocem. Wysłuchałem jej opisu i przytuliłem ją do siebie. - Dobrze, że to był tylko sen - powiedziałem. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 6:23 pm | |
| -Tylko sen-powiedziałam cicho i wtuliłam się w chłopaka-Tylko jedno się zgadza. Fakt, że nie mój ojciec nie żyje-dodałam jeszcze ciszej. | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 6:45 pm | |
| - Przykro mi - powiedziałem, delikatnie głaszcząc ją po plecach. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 6:57 pm | |
| Poczułam jak w oczach zaszkliły mi się łzy-Tak bardzo mi go brakuje-powiedziałam cicho pociągając nosem. | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 7:11 pm | |
| Uniosłem ją delikatnie i posadziłem na swoich kolanach. Otuliłem nas kocem i otarłem łzę spływającą po jej policzku. - To normalne, że tęsknisz - powiedziałem cicho. - W końcu był twoim tatą. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 7:26 pm | |
| Lekko zaskoczyło mnie to, że chłopak mnie posadził na swoich kolanach i nakrył nas kocem. Spojrzałam na niego jak otarł mi łzę z policzka. Po chwili poczułam, że napływają kolejne i schowałam się pod kocem przyciskając twarz do koszulki Morta, która robiła się coraz bardziej mokra-Chociaż raz...Chociaż raz mógł posłuchać i nie jechać-powiedziałam cicho ponownie wybuchając płaczem | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 8:41 pm | |
| Czułem jak cała drży od płaczu. Objąłem ją mocniej ramionami. - Czym on się zajmował? - zapytałem | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 9:00 pm | |
| -On był architektem. Tak jak ja był w nosie w kartkach-powiedziałam lekko się uśmiechając-Wtedy była zima. Zapomniał o pewnym projekcie, który miał w biurze i chciał po nie jechać. Nie lubił zostawiać tam swoich rzeczy. Nie chciałyśmy z mamą aby jechał, ale on się uparł. Wyszedł i już nie wrócił-powiedziałam półgłosem-Nie był okropnym kierowcą. Był jednym z lepszych. Ale wtedy na drodze. Wtedy na drodze był wypadek. Zderzył się z pijanym kierowcą. Ten przeżył. Nie zasługiwał na to! Nie zasługiwał-powtórzyłam dalej płacząc. Czułam jakbym się cofnęła czasie. Siedziała z mamą wtedy i płakała razem z nią. | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 9:24 pm | |
| Nie odezwałem się już. Wciąż obejmowałem dziewczynę i kojąco się kołysałem. Czekałem aż się wypłacze, w końcu czasem trzeba dać upust emocjom. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 9:39 pm | |
| Po dłuższym czasie uspokoiłam się, a raczej przestałam płakać. Nie zauważyłam nawet, że przez większość czasu ściskałam w dłoni materiał koszulki Morta. Wychyliłam głowę znad koca. Spojrzałam na niego, a potem go przytuliłam-Dziękuję, że jesteś-powiedziałam cicho. | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 10:02 pm | |
| Uśmiechnąłem się z troską i dotknąłem jej twarzy. Cała się zgrzała od tego płaczu. - Powinnaś iść spać - powiedziałem łagodnie. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 10:09 pm | |
| -Nie chcę mieć kolejnych koszmarów-powiedziałam patrząc na niego-Nie chcę-powtórzyłam i spojrzałam w bok. | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 10:29 pm | |
| - To zostanę tu z tobą - powiedziałem. Było mi już trochę niewygodnie, ale przemilczałem to. Założyłem jej za ucho kosmyk włosów, który opadał na twarz. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 10:39 pm | |
| -Wiesz przecież, że nie musisz-powiedziałam i ponownie spojrzałam na Morta. | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 10:46 pm | |
| - Już wiesz czego najbardziej się boję. Teraz muszę być dla ciebie miły, bo inaczej wykorzystasz to przeciwko mnie - powiedziałem jej do ucha. Gdy się odsuwałem mój wzrok zatrzymał się na chwilę na jej ustach, ale powstrzymałem chęć pocałowania jej. To chyba nie był dobry moment. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 10:50 pm | |
| -W jaki sposób miałabym to wykorzystać?-spytałam unosząc brwi | |
|
| |
Leticia Hale
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 10:55 pm | |
| Weszłam do pokoju wspólnego niosąc w ręce skrzypce. Byłam uniesiona po czasie spędzonym z Noelle. - O, hej - przywitałam się z uśmiechem i poszłam do dormitorium, skąd było słychać później dobrze graną muzykę ze skrzypiec. NP: Dormitorium Dziewczyn. | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 11:05 pm | |
| - Niecny - szepnąłem, wytrzeszczając oczy. - A tak na serio, to po prostu źle bym się czuł z faktem, że siedzisz tu sama. - Zatoczyłem głową koło, żeby trochę rozruszać kark i zdjąłem z siebie koc. Zrobiło się jakoś ciepło. Spojrzałem na Letycję wchodzącą do dormitorium. - Hej - powiedziałem nieco zdziwiony jej dobrym humorem. Do tej pory widziałem ją chyba tylko w wersji dogłębnie zranionej i pijanej. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 11:14 pm | |
| Zanim zdążyłam coś odpowiedzieć do pokoju weszła Letycja. Tak jak szybko się pojawiła, tak zniknęła. Nawet nie zdążyłam się przywitać, a dziewczyny już nie było-Nie jest ci niewygodnie?-spytałam po chwili patrząc na niego- Gdyby tak było to powiedz-dodałam | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 11:38 pm | |
| - W porządku - skłamałem. Z takim słodkim ciężarem może mi być niewygodnie. Zacząłem nasłuchiwać. - Słyszysz? To skrzypce? | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 11:41 pm | |
| -Chyba- powiedziałam cicho i również zaczęłam słuchać- Nie wiedziałam, że gra- pomyślałam delikatnie się kołysząc. | |
|
| |
Mortimer Ivory
| Temat: Re: Pokój Wspólny Pon Sie 01, 2016 11:50 pm | |
| Uśmiechnąłem się, gdy poczułem, że dziewczyna się kołysze. Chwyciłem ją za ręce, powoli wstając. Ukłoniłem się i uśmiechnąłem. - Czy mogę prosić panią prosić do tańca? - zapytałem. | |
|
| |
Samantha Drought
| Temat: Re: Pokój Wspólny Wto Sie 02, 2016 12:06 am | |
| Cicho się zaśmiałam. Uniosłam głowę zadzierając ją. Wcześniej nie zauważyłam tego, jak bardzo niska jestem przy Morcie. Złapałam za boki mojej koszulki i uniosłam ją dygając, jak to robiły królewny w filmach. Cieszyłam się, że jest na tyle długa, że przypominała sukienkę i na tyle luźną aby moja figura nie była aż tak widoczna-To będzie zaszczyt- odparłam z lekkim uśmiechem | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Pokój Wspólny | |
| |
|
| |
| Pokój Wspólny | |
|